Musik på vattnet

Sista lördagen i augusti varje år samlas publik i stora skaror med filt och picknickkorg vid Rådasjöns södra strand. Då är det dags för det årliga musikevenemanget Musik på vattnet!

Musik på vattnet 2016. Foto: Victoria Eriksson

På en flytande scen spelar ungdomarna i Kulturskolans storband tillsammans med utvalda gästartister.

Årets gästartister

Anders Wängdahl: Musikalartist och låtskrivare med hemvist på Göteborgsoperan. Stod på Rådasjöns scen redan 2017, då tillsammans med Duratrion. Nu är han tillbaka som soloartist!

Janna Yngwe: Musiker och skådespelare som rör sig mellan pop, jazz och soul och skriver musik åt både sig själv och andra. Hon är baserad i Stockholm men har sina rötter i Göteborg och i augusti tar hon sitt sound till Mölndal!

Hilma Hammarlund: Ung, lovande soul- och popsångerska från Göteborg, numera bosatt i Stockholm. Som ett stjärnskott lyser hon upp sommarnatten med sin stämma!

Mölndals Roddklubb bjuder på en rodduppvisning under konserten och Göteborgs fyrverkerifabrik bränner av ett specialkomponerat fyrverkeri till musiken. Med på scenen finns även stråkelever från Mölndals Kulturskola.

Evenemanget börjar klockan 20, lördag 27 augusti. Fri entré, alla är välkomna! Fika finns att köpa.

Flytt vid regn

I händelse av regn kan evenemanget komma att flyttas till Fässbergssalen på Fiskargatan 4, då med begränsat antal publikplatser. Detta meddelas i så fall här senast klockan 16 på konsertdagen.

Praktisk info

Vägbeskrivning

Ta gärna buss 753 till Gunnebo Park och gå den vackra, grönskande promenaden upp till Rådasjön. Avgiftsbelagd parkering finns vid badplatsen och vid Gunnebo Slott och trädgårdar.

Toaletter finns uppställda vid parkeringen.

OBS När evenemanget slutar kan det vara väldigt mörkt på den lilla stigen från stranden till parkeringen. Ta gärna med ficklampa så att du ser var du går och inte snubblar! Hörselskydd kan också vara bra att ha.

Film och foto

Under evenemanget kommer Mölndals stad att fotografera och filma. Bilder och filmklipp används för att informera om evenemanget och kan förekomma på hemsida, i sociala medier och tryckt material. Har du frågor om bildhanteringen kontakta kulturskolan@molndal.se.

Kontakt

Maria Wilhelmsson
Kulturskolechef
Kulturskolan

Dela på:

Senast uppdaterad