Friluftsliv och motion

I Mölndal är det enkelt att leva ett aktivt liv. Det är aldrig långt till närmaste naturområde med spår där du kan vandra eller jogga.

Rider gör du i särskilda spår.

Utegym

Det finns ungefär 15 utegym i Mölndal, Kållered och Lindome som du kan använda när du vill träna. Utomhusträning har flera positiva hälsofördelar.

Cykling i naturen

Cykling i naturen är uppskattat av många och det finns flera möjligheter till det i Mölndal. Tänk på att det i vissa naturreservat är förbud mot cykling, kolla reservatsreglerna innan du ger dig ut och cyklar.

I övrigt ska du ta hänsyn till allemansrätten när du cyklar i naturen utanför stigar och leder. Du får cykla om du visar hänsyn och inte skadar ömtålig naturmark. I motionsspår har gående och joggare alltid företräde enligt trafikförordningen. Om du cyklar i organiserad grupp gäller inte allemansrätten.

Promenad och bad

Vill du ta en promenad och samtidigt lära dig något om ett områdes historia kan du följa en av kulturvandringslederna. Det finns många små sjöar med gott fiske och härliga bad. Det finns flera naturreservat som Västkuststiftelsen ansvarar för. Det finns flera badplatser för varma sommardagar.

Välkommen att upptäcka alla möjligheter till friluftsliv du har i kommunen!

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-06-10 09.39