Friluftsliv och motion

I Mölndal är det enkelt att leva ett aktivt liv. Det är aldrig långt till närmaste naturområde med spår där du kan vandra eller jogga.

Det finns flera härliga naturområden där du kan promenera, springa eller uppleva naturen.

Rider gör du i särskilda ridspår som vi gjort speciellt för hästar.

Cykling i naturen

Cykling i naturen är uppskattat av många och det finns flera möjligheter till det i Mölndal. Tänk på att det i vissa naturreservat är förbud mot cykling, du är ansvarig att kolla reservatsreglerna innan du ger dig ut och cyklar.

I övrigt ska du ta hänsyn till allemansrätten när du cyklar i naturen utanför stigar och leder. Du får cykla om du visar hänsyn och inte skadar ömtålig naturmark. I motionsspår har gående och joggare alltid företräde enligt trafikförordningen. Om du cyklar i organiserad grupp gäller inte allemansrätten.

Promenad och bad

Vill du ta en promenad och samtidigt lära dig något om ett områdes historia kan du följa en av kulturvandringslederna. Det finns många små sjöar med gott fiske och härliga bad. Det finns flera naturreservat som Västkuststiftelsen ansvarar för.

Det finns flera badplatser för varma sommardagar. Alla badplatser är friluftsbadplatser, tänk på hur du parkerar om du tar bilen till naturområden eller badplatser.

Välkommen att upptäcka alla möjligheter till friluftsliv du har i kommunen!

Träning och aktivitet utomhus

Det finns gott om olika platser där du kan vara aktiv utomhus. På några finns även aktivitetsboxar från Piffl där du kan låna material för lek och träning.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad