Badplatser

Mölndals stad har mycket att erbjuda dig som vill njuta av sol och bad. Här finns både större och mindre sjöar och fina badplatser. Det finns tio kommunala badplatser i Mölndals stad. Naturligtvis kan du bada även där det inte är en badplats.

Sisjöns badplats med brygga. Foto: Daniel Eckhardt

Badplatserna är utrustade med bland annat bryggor och livräddningsutrustning. Några badplatser har sandstrand och brygga och på andra badar du från klippor.

Badplatser i Mölndal

Karta samtliga badplatser i Mölndal

Säkerhet och skötsel

Inför badsäsongen kontrollerar en dykfirma botten vid alla badbryggor. Dykfirman säkerhetsbesiktigar bottnarna och rensar från skräp. Mölndals stad städar och sköter badplatserna.

På flera av badplatserna har vi portabla toaletter under perioden maj-augusti. Toaletterna sköts av ett företag, men det går bra att felanmäla toaletterna hos Mölndals stad.

Det finns livräddningsutrustning vid varje badplats.

Resa till badplatserna

Alla Mölndals kommunala badplatser ligger vid sjöar. Vid några finns ganska stora parkeringsytor. Om du tar bil, tänk på hur du parkerar. Parkera med omsorg så att du inte blockerar vägen för räddningstjänsten. De måste komma fram snabbt vid olycka!

Ta dig gärna med cykel till badplatserna. I Mölndal kan du till exempel använda Styr & Ställ.

Vattenkvalitet och temperatur

Varje sommar testar miljöförvaltningen vattenkvaliteten vid badplatserna. I samband med det mäter de också badtemperaturen. Resultaten över kvalité och badtemperaturmätningarna hittar du på Badplatsen.

Hundförbud

Det är inte tillåtet att ta med sig hund till någon av Mölndals kommunala badplatser mellan 1 april och 30 september.

Om du vill ta med dig din hund till en sjö där det finns en kommunal badplats, gå en bit bort från själva badplatsen innan du låter hunden bada. Tänk på att det finns människor som är rädda för hundar.

Fiskeförbud

Det är förbjudet att fiska på alla stadens badplatser.

Om det är tillåtet att fiska i sjön får du ställa dig på en annan plats än badplatsen och fiska eller använda båt om det är tillåtet. Läs mer om fiske.

Kontakt

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad