Badplatser

Mölndals stad har mycket att erbjuda dig som vill njuta av sol och bad. Här finns både större och mindre sjöar och fina badplatser. Det finns tio kommunala badplatser i Mölndals stad. Naturligtvis kan du bada även där det inte är en badplats.

Sisjöns badplats med brygga. Foto: Daniel Eckhardt

Tänk på att hålla avstånd när du är på badplatsen!
Parkera med omsorg så du inte blockerar vägen för räddningstjänsten.

Badplatserna är utrustade med bland annat bryggor och livräddningsutrustning. Några badplatser har sandstrand och brygga och på andra badar du från klippor.

Badplatser i Mölndal

Karta samtliga badplatser i Mölndal

Säkerhet och skötsel

Inför badsäsongen kontrollerar en dykfirma botten vid alla badbryggor. Dykfirman säkerhetsbesiktigar bottnarna och rensar från skräp. Tekniska förvaltningen städar och sköter badplatserna. Toaletterna sköts av ett företag, men det går bra att felanmäla toaletterna hos Mölndals stad. Det finns livräddningsutrustning vid varje badplats.

Resa till badplatserna

Alla Mölndals kommunala badplatser ligger vid sjöar. Vid några finns ganska stora parkeringsytor. Om du tar bil, tänk på hur du parkerar. Ställ inte din bil så att räddningstjänsten hindras.

Ta dig gärna med cykel till badplatserna. I Mölndal kan du till exempel använda Styr & Ställ.

Vattenkvalitet och temperatur

Varje sommar testar miljöförvaltningen vattenkvaliteten vid badplatserna. I samband med det mäter de också badtemperaturen. Resultaten över kvalité och badtemperaturmätningarna hittar du på Badplatsen.

Hundförbud

Det är inte tillåtet att ta med sig hund till någon av Mölndals kommunala badplatser mellan 1 april och 30 september.

Om du vill ta med dig din hund till en sjö där det finns en kommunal badplats, gå en bit bort från själva badplatsen innan du låter hunden bada. Tänk på att det finns människor som är rädda för hundar.

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-06-22 13.55