Färåstjärns badplats

Om du gillar att bada i en liten sjö så är badplatsen vid Färåstjärn perfekt. Den ligger högt och vackert i Torrekullas bergiga ströv­område i Kållered.

Bergsjöns badplats vid Färås tjärn. foto: Angelica Haga

Badet är en klippstrand med bryggor. Det finns inte toaletter eller grillplats. Färås­tjärn kallas i folkmun för "Bergsjön".

Du får inte fiska vid badplatsen. Läs mer om fiske i Mölndal.

Badtemperatur

I Färåstjärn fanns tidigare en livemätare för badtemperatur men den är tyvärr borta på grund av skadegörelse. Vi kan därför inte visa aktuell temperatur här.

Vattenkvalitet

Varje sommar testar miljö­för­valtningen vattenkvaliteten vid badplatserna.

Hundförbud

Det är inte tillåtet att ta med sig hund till någon av Mölndals kommunala badplatser mellan 1 april och 30 september.

Det är inte hundförbud i sjön utan på det område som är kommunal bad­plats. Under förbuds­perioden kan du alltså vara på en annan plats runt sjön med din hund, men inte där den kommunala bad­platsen är.

Hitta hit

Du kan komma till Färås­tjärn antingen från Torrekullas före detta vandrarhem, från vattentornet vid Färåsvägen eller via en gångstig från Källåsvägen. I samtliga fall är det en lång och brant backe upp till sjön. Det gör att bad­platsen är svår att nå för funktionsvarierade.

Närmaste parkering är vid Torrekullagården, Nyhagen­vägen 10. Parkera med omsorg så att du inte blockerar vägen för Räddningstjänsten. De måste komma fram snabbt vid olycka!

Ta gärna cykeln till badplatsen, cykelparkering finns vid Hallenskolan.

Närmaste hållplatser är Kålleredsgården eller Mor Annas väg vid Hallenskolan. Sök din resa i Västtrafiks reseplanerare.

Säkerhet vid vinterbad

Mölndals stad gör inga vakar eller hål för vinterbadare. Om du gör en vak i isen på vintern är du skyldig att märka ut hålet!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad