Horsikas badplats

För barnfamiljer är sjön Horsika ett perfekt val för badet med sina grässtränder. Där finns bryggor samt en grillplats på andra sidan sjön från parkeringsplatsen räknat. I närheten ligger ett vindskydd och Bohusleden.

Badplats vid sjön Horsikan.

Fiske är inte tillåtet i sjön Horsika. Läs mer om fiske för att hitta andra sjöar att fiska i. Vid badplatsen finns toalett från ungefär mitten av maj till mitten av september.

Säkerhet vid vinterbad

Mölndals stad gör inga vakar eller hål för vinterbadare. Om du gör en vak i isen på vintern är du skyldig att märka ut hålet!

Hundförbud

Det är inte tillåtet att ta med sig hund till någon av Mölndals kommunala badplatser mellan 1 april och 30 september.

Det är inte hundförbud i sjön utan på den yta som är kommunal badplats. Du kan alltså vara på en annan plats runt sjön, men inte där den kommunala badplatsen är.

Hitta hit

Badplatsen vid sjön Horsika når du från Horsikagatan. Parkera intill bollplanen, därefter får du gå cirka 300 meter längs en bergsrygg. Parkera med omsorg så att du inte blockerar vägen för Räddningstjänsten. De måste komma fram snabbt vid olycka!

Ta gärna cykeln till badplatsen.

Du kan också ta bussen. Närmaste hållplats är Hålsten. Därifrån är det cirka 15 minuters promenad till Horsika. Sök din resa i Västtrafiks reseplanerare.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad