Horsikans badplats

För barnfamiljer är sjön Horsika ett perfekt val för badet, med sina gräs­stränder och bryg­gor. På andra sidan sjön från parkerings­platsen räknat finns en grillplats.

Badplats vid sjön Horsikan.

I närheten av Horsika ligger ett vind­skydd och vandringsleden Bohus­leden passerar förbi direkt söder om sjön.

Fiske är inte tillåtet i sjön Horsika. Läs mer om fiske och hitta andra sjöar att fiska i på vår sida Fiske. Vid badplatsen finns toalett från ungefär mitten av maj till mitten av september.

Badtemperatur

I sjön Horsika finns en live­mätare. Genom den kan du se aktuell temperatur.

Vattenkvalitet

Varje sommar testar miljö­förvaltningen vattenkvaliteten vid badplatserna.

Säkerhet vid vinter­bad

Mölndals stad gör inga vakar eller hål för vinterbadare. Om du gör en vak i isen på vintern är du skyldig att märka ut hålet!

Hundförbud

Det är inte tillåtet att ta med sig hund till någon av Mölndals kommunala badplatser mellan 1 april och 30 september.

Det är inte hundförbud i sjön utan på det område som är kommunal bad­plats. Under förbuds­perioden kan du alltså vara på en annan plats runt sjön med din hund, men inte där den kommunala bad­platsen är.

Hitta hit

Badplatsen vid sjön Horsika når du från Horsikagatan.

Parkera intill bollplanen, där­efter får du gå cirka 300 meter längs en bergsrygg. Parkera med omsorg så att du inte blockerar vägen för Räddnings­tjänsten. De måste komma fram snabbt vid olycka!

Ta gärna cykeln till badplatsen.

Du kan också ta bussen. Närmaste hållplats är Hålsten. Därifrån är det cirka 15 minuters promenad till Horsikan. Sök din resa i Västtrafiks reseplanerare.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad