Kikås långvattens badplats

En liten naturbadplats med klippor vid Kikås­leden och Skyttegatan i Mölndal. Här hoppar du i vattnet direkt från klipp­orna, så bad­platsen är mindre lämplig för små barn.

Kikås långvattens badplats

Badplatsen vid Kikås långvatten saknar bryggor och grillplats. Här hoppar man direkt från klipp­orna på båda sidor av sjön. Vid badplatsen finns toalett från ungefär mitten av maj till mitten av september. Badplatsen är inte lämplig för rörelse­hind­rade då det inte finns någon möjlighet att lätt ta sig ner i vattnet.

  • Om du vill fiska i sjön, kontakta Kvarnbyns Sportfiskeklubb eller köp fiskekort på Tajtlajn i Kållered.
  • Du får inte ta med hund till badplatsen mellan 1 april och 30 september.

Badtemperatur

I sjön Kikås Långvatten finns en live­mätare så du kan se aktuell temperatur.

Vattenkvalitet

Varje sommar testar miljö­förvaltningen vattenkvaliteten vid badplatserna.

Säkerhet vid vinter­bad

Mölndals stad gör inga vakar eller hål för vinterbadare. Om du gör en vak i isen på vintern är du skyldig att märka ut hålet!

Hitta hit

Badplatsen ligger vid Kikås­leden. Karta badplats Kikås långvatten.

Det finns ingen parkeringsplats vid badplatsen under som­maren (juni-augusti). Det är av säkerhetsskäl, för att Rädd­nings­tjänsten ska komma fram! Parkera inte på vägen fram till bommen. Det finns parkering till exempel vid Kikås Kapell, cirka 300 meter från badplatsen.

Ta gärna cykeln till badplatsen.

Du kan också ta bussen till någon av hållplatserna Kyrko­gårdsgatan, Skyttegatan eller Kikås. Därifrån är det några minuters gångväg till bad­platsen. Sök resan hos Västtrafik.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad