Kikås långvattens badplats

En liten naturbadplats med klippor vid Kikåsleden, Skyttegatan i Mölndal. Här hoppar du i vattnet direkt från klipporna, så badplatsen är mindre lämplig för små barn.

Kikås långvattens badplats

Badplatsen saknar bryggor och grillplats. Vid badplatsen finns toalett från ungefär mitten av maj till mitten av september. Här hoppar man i från klipporna på båda sidor av sjön. Badplatsen är inte lämplig för rörelsehindrade då det inte finns någon möjlighet att ta sig ner i vattnet.

  • Om du vill fiska i sjön, kontakta Kvarnbyns Sportfiskeklubb eller köp fiskekort på Tajtlajn i Kållered.
  • Du får inte ta med hund till badplatsen mellan 1 april och 30 september

Säkerhet vid vinterbad

Mölndals stad gör inga vakar eller hål för vinterbadare. Om du gör en vak i isen på vintern är du skyldig att märka ut hålet!

Hitta hit

Badplatsen ligger vid Kikåsleden. Karta badplats Kikås långvatten.

Det finns ingen parkeringsplats vid badplatsen under sommaren (juni-augusti). Det beror på säkerhetsskäl så att räddningstjänsten ska komma fram! Parkera inte på vägen fram till bommen. Det finns parkering vid Kikås Kapell, ca 300 meter från badplatsen.

Ta gärna cykeln till badplatsen.

Du kan också ta bussen till någon av hållplatserna Kyrkogårdsgatan, Skyttegatan eller Kikås. Därifrån är det några minuters gångväg till badplatsen. Sök resan hos Västtrafik.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad