Hundrastgårdar

Det finns 15 hundrastgårdar runt om i kommunen där du kan släppa din hund fri att springa utan koppel. Hundrastgårdarna skottas inte på vintern.

En gräsyta inhägnad med staket som en hundrastgård.

Om du är nyfiken på var hundrastgårdarna finns, hittar du dem i kartan över hundrastgårdar. En beskrivning av varje hundrastgård finns längre ner på denna sida. Varje år lägger vi kalk i hundrastgårdarna för att förbättra markförhållandena.

Ordningsregler för hundrastgårdarna

 • Du släpper din hund fri på eget ansvar.
 • Det är ägarens ansvar att se till att hunden inte gräver i hundrastgården.
 • Din hund ska vara frisk när ni besöker hundrastgården.
 • Plocka upp efter din hund och släng skräpet i papperskorgen eller ta med hem.

Trivselregler för hundägare

Det finns ett antal regler att ta hänsyn till när du är ute med din hund i naturen och på allmän plats. Dessa återfinns i sin helhet i den lokala ordningsstadgan eller i olika lagar.

 • Du får inte ta med hunden till kommunala friluftsbad mellan 1 april – 30 september.
 • Hundar får inte vara på de kommunala lekplatserna.
 • Du måste hålla hunden kopplad när du vistas på begravningsplatser, i parker eller planteringar samt i de kommunala motionsspåren, det gäller året om.

 • Mellan 1 mars och 20 augusti får du inte låta hunden springa lös i marker där det finns vilt. I praktiken innebär det att hunden ska befinna sig högst någon meter från dig, i koppel eller lösgående om den är mycket väldresserad och kan stoppas om den stöter på vilt.
 • Året runt gäller att du ska hålla hunden under sådan tillsyn att den hindras från att förfölja vilt. Kan du stoppa eller kalla in hunden om den stöter på ett vilt djur, så kan du låta hunden gå lös inom synhåll. Kan du inte det, så ska hunden gå i koppel eller lina.
 • I alla naturreservat ska du alltid ha hunden kopplad.

 • Naturligtvis städar du upp hundbajset efter din hund. För att underlätta detta finns det platser där du kan hämta hundbajspåsar. Behållarna med påsar fylls på en gång i månaden.

Kort beskrivning av Mölndals hundrastgårdar

Bifrost

I Bifrost finns en hundrastgård med två separerade ytor. Den ligger i Bifrostparken.

Karta hundrastgård Bifrost

Ekekullen

Ekekullens hundrastgård ligger i Lackarebäck, nära korsningen Järnvägsgatan och Gunnebogatan. Här finns 1 930 kvadratmeter yta där du kan rasta din hund. Hundrastgården är uppförd i samarbete med Samsas hunddagis. Närmaste hållplatser är Flöjelbergsgatan och Ekgatan.

Karta Ekekullens hundrastgård

Eklanda hundrastgård

I Eklanda finns en hundrastgård som är uppdelad i två separerade ytor. Det finns sittplatser för dig medan din hund leker.

Karta Eklanda hundrastgård

Gundefjällsgatan

Hundrastgården i Balltorp ligger på höger sida i kurvan av Gundefjällsgatan utanför bostadsbebyggelsen. Inhägnaden är ca 770 kvm och där finns bänkar och bord för husse och matte. Busshållplatser som ligger nära är Gundas gata och Blixås.

Karta Gundefjällsgatans hundrastgård

Jungfruplatsen

Vid Jungfruplatsen, strax norr om Fässbergsskolan finns en hundrastgård med två separerade ytor.

Karta Jungfruplatsens hundrastgård

Klockaregården

På Viktors väg finns Klockargårdens hundrastgård, ca 200 meter väster om Lindome kyrka.

Karta Klockaregårdens hundrastgård

Krokslätt

OBS! Krokslätts hundrastgård är tillfälligt stängd.

Heljeredsvägen

Vid Heljeredsvägen i västra Kållered finns en hundrastgård på 1430 kvm där hundar kan springa och nosa runt. Hundrastgården är uppdelad i en större och en mindre inhängnad. Närmaste hållplats är Kållered köpstad. Närmaste plats för bilparkering är på Ekenleden 11a, vid byggnaden som tidigare var Ekenskolan.

Karta Heljeredsvägens hundrastgård

Lantbruksgatan

Lantbruksgatans hundrastgård ligger i Bifrostområdet, mellan Toltorpsgatan och Lantbruksgatan nära Fässbergshemmet. Här finns inhägnad yta på 1 100 kvadrat­meter för hundarna att springa på. Närmaste hållplats är Fässbergshemmet.

Karta Lantbruksgatans hundrastgård

Lindome centrum - Tåbrovägen

Hundrastgården i Lindome centrum ligger i Lindome centrumpark. Närmaste hållplats är Annebergsvägen.

Karta till Lindome centrum hundrastgård

Livered i Kållered

I Livered, mitt emellan Ulla Lyckas väg och Högenvägen finns en hundrastgård.

Karta Livereds hundrastgård

Nedanvägsgatan

Hundrastgården ligger på Nedanvägsgatan i Åbyområdet. Här finns en inhägnad yta på 2 600 kvadratmeter med buskar och träd där hundarna kan springa och leka. Här finns också en mindre parkeringsplats där du kan ställa bilen. Du kan också ta bussen till Kallblodsgatan eller Ponnygatan.

Karta Nedanvägsgatans hundrastgård

Rävekärrsgatan, Rävekärr

I Rävekärrsområdet hittar du din hundrastgård vid Rävekärrsgatan precis där vägen delar sig. Den har två stycken separerade gårdar. Närmaste hållplats är Rävekärrsgatan.

Karta Rävekärrsgatans hundrastgård

Skånhälla

Skånhälla hundrastgård ligger precis norr om Skånhällaskolan i Lindome. Här finns en inhägnad yta på 280 kvadratmeter. Bredvid finns banor för boule och bänkar där du kan slå dig ner. En liten bit bort ligger Fågelstens lekplats. Närmaste hållplats är Skånhällaskolan.

Karta till Skånhälla hundrastgård

Stensjön

Hundrastgården med sjöutsikt ligger nära Rådavägen på Stensjöpromenaden. Ytan för hundarna är ca 1200 kvm. Närmsta busshållplats är Tallkottegatan.

Karta Stensjöns hundrastgård

Stomvägen i Kållered

Cirka en kilometer söder om Kållereds centrum finns en hundrastgård. Närmaste hållplats är Södra kyrkvägen. Det finns också en liten parkeringsplats där du kan ställa bilen.

Karta över Stomvägens hundrastgård

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad