Lekplatser i Mölndal

I Mölndal finns mycket att välja på när du vill leka. Nästan oavsett var du bor kan du hitta en lekplats i närheten. Flera av lekplatserna är tillgänglighetsanpassade, för att det ska vara enkelt för alla att leka där.

Stensjöns lekplats, vackert belägen med utsikt över Stensjön. Foto: Jimi Axelsson, tef

lekplatskartan kan du se var lekplatserna ligger. Det finns också lekplatser i Kållered och Lindome.

Alfhöjdens lekplats, Landshövdingegatan

Kvarterslekplats, ombyggd 1998. Lekplatsen ligger i Krokslätt, nära Safjällets naturreservat

Här hittar du sandlåda, gungdjur, gungor, klätterställning och en balansbom. I skogskanten kan du bygga kojor eller segla med barkbåtar i den lilla bäcken.

Karta Alfhöjdens lekplats

Berghällsgatans lekplats, Berghällsgatan

Närlekplats, ombyggd 2008. Lekplatsen ligger i Kikås. Här finns två fjädergungdjur, en sandlåda och ett klätterhus för lite mindre barn. Om du går en upp bit på berget har du en fantastisk utsikt över Mölndal och Fässbergsdalen.

Karta Berghällsgatans lekplats

Brovaktareleken, Västra Brovaktaregatan

Kvarterslekplats, ombyggd 2007. Lekplatsen ligger i Kristinedal, nära skogskanten där Bohusleden går upp till Norra Långvattnet.

Lekplatsen är tillgänglighetsanpassad och har gungdjur, gungor, lekhus, volträcke och rutschbana.

Karta Brovaktareleken

Dressaregatans lekplats, Dressaregatan

Kvarterslekplats, ombyggd 1995. Lekplatsen ligger i Stensjöbacke. Här kan du gunga i gungställningen eller på gungdjuren, leka i klätterställningen med rutschkana eller sitta lugnt och gräva i sandlådan. En solig dag passar den stora gräsmattan fint till bollspel!

Karta Dressaregatans lekplats

Eklanda Bäcks lekplats, Bäckstensgatan

Närlekplats, ombyggd 2007. En liten lekplats som ligger vid gångvägen väster om Eklanda Bäck.

Här finns en klätterställning med rutschbana, en sandlåda och ett gungdjur som liknar en fisk. Från sittplatsen kan du se den vackra träbron som går över bäcken.

Karta Eklanda bäcks lekplats

Eklanda Höjds lekplats

Närlekplats, byggd 2010. 

Du är välkommen att baka sandkakor i sandlådan, klänga i klätterställningen och ta en ridtur på gungdjuret - både du och en kompis får plats! För vuxna finns bänkar att sitta och vila på medan barnen leker.

Karta Eklanda Höjds lekplats

Eklanda Skogs lekplats, Eklanda Skog

Stadsdelslekplats, byggd 2000. Lekplatsen är tillgänglighetsanpassad och en samlingsplats för hela området. Här finns gungor, en stor klätterställning med klättervägg och rutschbana, klätterställning med nät, volträcke, piruett, hoppsan, sjögång, bollplank. Intill lekplatsen finns det gräskullar, en häcklabyrint och en gammal stenmur med stora buskar.

Karta Eklanda Skogs lekplats

Ekriskans lekplats,Gundas gata

Kvarterslekplats ombyggd 2006. Lekplatsen ligger i ett litet grönområde skyddat från biltrafik inne i bostadsområdet. Cykelvägen som går runt lekparken passar bra för trehjulingsrally. Här finns bland annat en gungställning och ett lekhus med rutschbana. Eller så leker du bergsbestigare på klätterväggen!

Karta Ekriskans lekplats

Flinteleken, Flintegatan

Kvarterslekplats ombyggd 2007-2008. Lekplatsen ligger mellan Kronogårdsgatan och Flintegatan i Brännås och är tillgänglighetsanpassad. Här kan du bland annat hitta klätterställningar och lekställningar, ett lekhus som liknar en sagoaffär, en gungkarusell och gungor. Vill du sporta finns både asfaltsplan och fotbollsmål. På kullen ligger en häst.

Karta Flintegatans lekplats

Flygelleken, Flygelgatan

Stadsdelslekplats, ombyggd 2000. Lekplatsen finns i Solängen. Här finns mycket att leka med, bland annat balansbräda, klättervägg, basketkorg, gungor, klätterställning och rutschbana. Du kan spela boll på gräsplanen eller åka pulka nerför kullen på vintern. 2008 byggdes det en inlinesplan vid lekplatsen.

Karta Flygelleken

Fågelbergsgatans lekplats, Fågelbergsgatan

Närlekplats, ombyggd 1996. Lekplatsen ligger i Brännås, mellan Fågelbergsgatan och Sparvhöksgatan. Du kan sitta lugnt och gräva i sandlådan eller springa runt på gräset. Vuxna kan sitta och ta det lugnt på bänkarna.

Karta Fågelbergsgatans lekplats 

Grangatans lekplats, Grangatan

Kvarterslekplats, upprustad 2007. Lekplatsen ligger i Kikås och har gungställning med fyra gungor, lekhus med tub att krypa igenom och rutschbana. Missa inte de roliga gungdjuren! På gräsmattan finns ett bollplank som du kan sparka boll mot. Det finns också sittplatser för den med trötta ben.

Karta Grangatans lekplats

Gröna Gatans lekplats, Enerbackensgatan

Närlekplats, ombyggd 2000. Lekplatsen ligger mellan Enerbacksgatan och Eduard Boyes gata. Den är liten men här finns både gunga och sandlåda att baka kakor i. Sittplatsen vid sandlådan är speciellt fin om våren när körsbärsträden blommar.

Karta Gröna gatans lekplats

Hagåkersleken, Hagåkersgatan

Kvarterslekplats, ombyggd och minskad 2007. Lekparken ligger i Bosgården. Här finns det en gungställning med sex gungor, där hela kompisgänget får plats samtidigt! På lekplatsen hittar du också lekhus med rutschbana, lekhus, sjögång, balanslek och "Televinken"-karusell.

Karta Hagåkersgatans lekplats

Huleleken, Vitvingegatan

Stadsdelslekplats, ombyggd 1995. I Hulelyckan ligger denna lekplats som har något för alla. För de minsta barnen finns sandlåda och gungdjur. De lite äldre barnen har gungor, lekhus med rutschbana och klätternät. Klätterställning, balansbräda och basketplan med mål för de större barnen finns också här. Glöm inte boll för här finns fotbollsmål också.

Karta Hulekens lekplats

Höjdgatans lekplats, Höjdgatan

Kvarterslekplats, ombyggd 1999. På Stensjöhöjd kan du välja mellan en häst och en motorcykel när du ska ut på gungdjursfärd. Lekplatsen har också gungor och lekhus med rutschbana. För dig som vill sporta finns här en basketkorg med asfaltplan.

Karta Höjdgatans lekplats

Hökegårdsgatans lekplats, Hökegårdsgatan

Kvarterslekplats, ombyggd 2000. Lekplatsen ligger i Sörgården. Här hittar du sandlåda, gungdjur, gungor och lekhus med rutschbana. Bredvid lekplatsen ligger en kulle som passar fint för pulkaåkning på vintern.

Karta Hökegårdsgatans lekplats

Krokslätts Torgs lekplats, Krokslätts Torg

Kvarterslekplats, ombyggd 2004. På den här lekplatsen, som ligger alldeles bredvid torget, passar det bra att leka vilda sjörövarlekar. Här kan du gunga på en haj, klättra i en piratbåt eller balansera på en öde ö. Alla kan vara med och leka eftersom lekplatsen är tillgänglighetsanpassad.

Karta Krokslätts torgs lekplats

Kvarnbyparkens lekplats, Royens gata

Kvarterslekplats, ombyggd 2005. Lekplatsen ligger i den lilla parken bakom Kvarnbygården. Här finns kvarnhjulsstenar som du kan använda som bakbord, en klätterställning och härliga lekskulpturer! Alla skulpturer och gungdjur föreställer djur som finns på bondgården.

Karta Kvarnbyparkens lekplats

Matildebergs lekplats, Torsgatan

Kvarterslekplats, byggd 2016. Den här lekplatsen nära gränsen till Göteborg har både rutsch, gungor, fjäderdjur och en sandlåda. Det finns också möjlighet att sparka boll på gräsmattan eller upptäcka naturområdet i närheten med stora träd och spännande buskar. Vuxna som vill ta det lugnt kan slå sig ner på sittplatsen i söderläge. 

Karta Matildebergs lekplats

Pepparredsleken, Gundefjällsgatan

Kvarterslekplats, flyttad och ombyggd 2006. I en glänta i skogen ligger lekplatsen där du kan gunga i kompisgungan, klättra och gå balansgång över stockar och stenar. Men se upp när du balanserar över den stora ödlan, så att den inte hugger dig!

Karta Pepparredsleken

Prytzgatans lekplats, Prytzgatan

Stadsdelslekplats, ombyggd 2014. Lekplatsen ligger i en fin liten park mellan Prytzgatan och Åbybergsgatan i Broslätt. I det stora lekhuset får man bra utsikt över hela parken, här finns en lång rutschkana och en tillgänglighetsanpassad trappa. Utöver lekhuset finns det gungor, snurrkoppar och piruetter. Här finns också en sandlåda där man kan baka kakor och en bambuskog där man kan leka spännande lekar. På gräsmattan bredvid finns det fotbollsmål. I anslutning till lekplatsen finns det en parkeringsplats för rörelsehindrade.

Karta Prytzgatans lekplats

Rävekärrsgatans lekplats, Rävekärrsgatan

Stadsdelslekplats, nybyggd 2013.
Tillgänglighetsanpassad lekplats som ligger vid Alebäcken i Rävekärr. Bland annat finns här en tio meter lång orm att balansera på, en klätterställning med rutschbana, och fyra vanliga gungor och en kompisgunga. Spana in räven på sittstocken! Här finns också en basketplan och en stor fotbollsplan.

Karta Rävekärrsgatans lekplats

Sadelgatans lekplats, Sadelgatan

Kvarterslekplats, ombyggd 2009. Lekplatsen ligger i Åby. Vuxna kan ta igen sig på en bänk vid sandlådan. För barnen finns gungor och lekhus med rutschbana. Det finns också en basketkorg. Klätterställningen och vippgungan ser inte ut som på andra lekplatser. Kom hit så får du se!

Karta Sadelgatans lekplats

Sjöstigens lekplats, Sjöstigen

Kvarterslekplats, upprustad 2007. Lekplatsen ligger i Helenevik, nära Rådasjön. Här finns sandlåda, fjädergungdjur, gungor och lekhus med rutschbana. På gräsmattan intill finns det ett fotbollsmål, så glöm inte att ta med dig boll.

Karta Sjöstigens lekplats

Solängsparkens lekplats, Tingsbogatan

Kvarterslekplats, ombyggd 2013. Lekplatsen ligger som en grön oas mitt i villaområdet och har lek för stora och små. Här finns gungor, en klätterställning och gräsmattor att springa på. För dig som tycker om att sporta finns både basketkorg och bordtennisbord.

Karta Solängsparkens lekplats

Stadshusparkens lekplats, Knarrhögsgatan

Närlekplats, ombyggd 2004. Den lilla lekplatsen ligger i Stadshusparken, mellan Stadshuset och Fässbergs kyrka. Du kan leka i sandlådan eller ta en åktur med loket. Eller cykla riktigt fort på cykelkarusellen! Vuxna kan ta igen sig på bänkarna.

Karta Stadshusparkens lekplats

Stenlidens lekplats, Stenliden

Stadsdelslekplats, ombyggd 2006. Lekplatsen ligger i Toltorpsdalen och är tillgänglighetsanpassad. Lekhuset med rutschkana har en trappa som är lätt att ta sig upp i. Det finns flera olika lekhus och en klätterställning, gungor och gungbräda, en gräsmatta med fotbollsmål och en grusyta där du kan spela boule.  

Karta Stenlidens lekplats

Stensjöleken, Stensjön strandpromenaden

Stadsdelslekplats, byggd 2017. Lekplatsen ligger vid Stensjö strandpromenaden och är delvis tillgänglighetsanpassad. Det finns lekredskap för både mindre och större barn. Några exempel är kompisgunga, klätterlek, sandlåda, balansgång, linbana och 5-gunga. Hela lekplatsen är byggd med naturmaterial som harmoniserar med omgivningen. Utformningen erbjuder sittplatser med utsikt över sjön samt överblick över lekområdet. Bland fruktträden finns hängmattor för den som vill ha en stund av lugn och ro.

Karta Stensjöleken   

Störtfjällsleken, Störtfjällsgatan

Kvarterslekplats, ombyggd 2002. Lekplatsen ligger i Trädgården, bredvid Kvarnbyskolan. Lekredskapen är främst anpassade för lite äldre barn. Här finns många lekredskap som du kan öva upp din balans på.

Karta Störtfjällsgatans lekplats

Södermalms lekplats, Södermalmsbrinken

Kvarterslekplats, ombyggd 1999. Lekplatsen ligger på Södermalmsbrinken på Södermalm. En liten mysig lekplats som har en fin sittplats när du ska fika. Det finns en kort rutschkana här, även gungor och gungdjur.

Karta Södermalms lekplats

Torallaparkens lekplats, Torallagatan

Kvarterslekplats, ombyggd 1993. På lekplatsen finns en sandlåda med bakbord, en gungställning och ett lekhus med rutschbana. På lekplatsen finns också sittplatser och mjuka gräskullar att springa på. Torallaparken, där lekplatsen ligger, är en vacker park med mycket växtlighet.

Karta Torallaparkens lekplats

Växthusgatans lekplats, Växthusgatan

Närlekplats, ombyggd 2015. En liten lekplats i Bosgården där det finns sandlåda med gungor, lekhus, gungdjur och piruett.

För de allra minsta finns en mysig hörna av sandlådan med bakbord i form av en blomma. För vuxna finns det bänkar och ett bord att kanske ta en fika vid medan barnen leker.

Karta Växthusgatans lekplats

Åbykullens lekplats

Kvarterslekplats, byggd 2018. På Åbykullen, i höjd med Fyråkersgatan finns en liten lekplats mitt bland träd och växtlighet. Det finns en klätterställning och en trollgrotta där barnen kan låta fantasin flöda. En 18 meter lång rutschkana håller på att byggas.

Karta Åbykullens lekplats

Ålegårdsleken, Ålegårdsgatan

Kvarterslekplats ombyggd 1999. Lekplatsen ligger längst in på en gångväg, vid Ålegårdsgatan i Östra Balltorp. I skogskanten bredvid finns det många möjligheter att leka vilda indianlekar. Mitt på lekplatsen finns ett spännande lekhus - ett fort! Eller är det ett skepp? Du som tar med en boll kan använda fotbollsmålen.

Karta Ålegårdsleken

Östersnäs lekplats, Östersnäsvägen

Kvarterslekplats ombyggd 2001. En liten lekplats i Sjövalla, nära Rådasjön och Gunnebos strövområden. Här kan du gunga på gungdjuren och gungorna eller glida nerför rutschkanan på klätterställningen.

Karta Östersnäs lekplats

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-09-01 15.07