Lackarebäcks naturområde

Området är beläget mellan E6 och riksväg 40. Här finns under­bar bok­skog som med sin skira grönska ger ett behag­ligt ljus i terrän­gen. Du kan göra en utflykt till Lack­are­bäcks Långvatten. I om­rådet ligger både Mölndals och Göteborgs vattenrenings­verk.

I Lackarebäcks naturområde finns det dokumenterat fladder­möss. Av den anled­ningen finns det längs med gång- och cykelbanan genom skogen en rött lysande belys­ning istället för den vanliga vita. Detta är för att inte störa fladdermössen.

Natur- och kultur­vandra 

I Lackarebäck kan du natur- och kulturvandra och lära dig mer om områdets historia.

Lackarebäck ligger i Svejser­dalen, en vacker bäckravin. Dalen fick sitt namn av att den ansågs lika vacker som en schweizisk dalgång.  Här finns en vacker bokskog, en dalgång med en slingrande bäck och höga berg med utsikt över dalen, som lockar till utflykt. Följer du stigen längs bäcken kan du hitta Lackarebäcks källa.

Hitta hit

Området ligger i norra Mölndal. Med bil kan du till exempel parkera vid Delsjöns pendel­parkering som du når från riksväg 40.

Det går utmärkt att åka kollek­tivt hit. Närmsta hållplatser är Delsjömotet, Lackare­bäcks­hemmet eller Bergfotsgatan. Sök din resa hos Västtrafik.

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
Felanmälan vatten, avlopp eller gator efter kontorstid: 031-315 10 00, knappval 2 (kopplas till SOS)
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad