Torrekulla friluftsområde

Torrekulla friluftsområde ligger i västra Kållered och har en kuperad omväxlande natur. Här finns motionsspår, badsjö, utegym och grillplatser samt närhet till angränsande Sandsjöbacka naturreservat.

Skylt som visar vägen till Torrekullaleden.

Torrekulla friluftsområde ligger delvis i Sandsjöbacka naturreservat. Vandringsleden Torrekullaleden tar dig vidare i reservatet som sträcker sig ut i både Göteborgs och Kungsbackas kommuner.

Friluftsområdet ger möjlighet för naturupplevelser under hela året. Korta promenader, längre vandringsturer och utflykter med korvgrillning och bad, här finns något för alla.

Elljus- och motionsspår

Det finns tre motionsspår av olika längd. Blått spår är kortast och lättast att ta sig fram på med tex rullator eller barnvagn. Rött och blått spår är elljusspår och det långa gula spåret är bara delvis belyst.

Läs mer om stadens alla elljusspår och när de till exempel är tända.

Vandringsleder

Torrekullaleden går i en slinga runt Sisjöns skjutfält, 15 km, och binder ihop Torrekullagården med Sisjön, 6 km. Den ansluter till Sandsjöbackaleden som tar dig ut i det vidsträckta Sandsjöbacka naturreservat, där fler motionsspår finns i Göteborgs och Kungsbackas kommuner.

Var uppmärksam på skyltar som varnar för skjutfältsområde. När skjutning pågår är det förbjudet och innebär livsfara att gå in i området.

Mölndals stad förvaltar Torrekulla friluftsområde och Torrekullaleden på sträckan Torrekulla till Sisjön. Resterande sträcka förvaltas av Västkuststiftelsen.

Det finns två grillplatser i området. Den ena ligger vid den innersta parkering vid Torrekullagården och är lätt att ta sig fram till. Den andra ligger vid badplatsen vid Färåstjärn och kräver en promenad i kuperad terräng längs gult spår.

Kom ihåg att alltid se till att det är släckt ordentligt efter att du grillat. Du får inte tända eld eller grilla på andra platser än där vi byggt en grillplats.

Vid Färåstjärn, av många lokalbor även kallad Bergsjön, finns en badplats med brygga.

I Torrekulla finns ett utegym. Det hittar du ungefär 300 meter söder om Torrekullagården längs det blåa motionsspåret.

I Torrekullagården finns ett kafé som har öppet vid något eller några tillfällen varje vecka. Besök kaféets webbsida för aktuell information:

Hitta till Torrekulla friluftsområde

Huvudentrén till Torrekulla friluftsområde ligger vid Torrekullagården på Nyhagenvägen 10 i Kållered. Andra ingångar är från Hallenskolans parkering, Källåsvägen 31 och från vattentornet vid norra änden av Färåsvägen.

Kollektivtrafik

Närmaste hållplats är Torrekulla eller Mor Annas väg. Sök din resa hos Västtrafik.

Parkering

Du kan parkera vid Torrekullagården, Nyhagenvägen 10, eller vid Hallenskolan.

Viktigt att tänka på när du rör dig i naturen

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad