Utegym

Det flera utegym och andra möjligheter till utomhusträning runt om i Mölndal, Kållered och Lindome. Varför inte testa aktivitetsboxarna från Piffl?

Kombinera din promenad eller joggingrunda med styrke­träning. Utomhus­träning är ofta ett bra sätt att motionera och samtidigt få frisk luft.

Det finns även flera andra sätt du kan träna utomhus på, varför inte låna lek och träningsutrustning från våra aktivitetsboxar så slipper du att köpa?

Aktivitetsboxar

I en park står ett rosa skåp med flera luckor på. På skåpet står en skylt med texten "Jag är fylld med lek, sport och träningsutrustning. Piffl."

På sex platser runt om i kommunen finns det akti­vitets­boxar från Piffl där du kan låna bollar, kubb, discar, vikter och annan sport- och träningsutrustning.

Du betalar tio kronor per timme som du använder sakerna. För pedagoger i stadens skolor och förskolor finns det möjlighet att använda det gratis under skoltid.

Så kommer du igång

 1. Ladda ner appen Piffl i App store eller Google Play.
 2. Välj aktivitet
  Sök upp en box i appen och välj bland tillgänglig utrustning. För att öppna facket behöver du befinna dig inom 5 meter från boxen. Glöm inte stänga facket innan du kör igång.
 3. Spela
  Sätt igång! Utrustningen ska tillbaka till samma box och fack så ett tips är att hålla er på gångavstånd. Ha nu en massa skoj!
 4. Lämna tillbaka
  För att avsluta hyran behöver du befinna dig inom 5 meter från boxen. När du avslutar hyran öppnas rätt fack. Återlämna utrustningen lika prydligt som du fick den och följ instruktionerna i appen.

Boxar finns i

 • Stadsparken
 • Stensjöparken, promenaden
 • Våmmedals näridrottsplats
 • Valåsparken
 • Åbybergsparken, vid starten för Discgolfbanan, den är fylld med discar för din discgolfrunda.
 • Åby näridrottsplats

Kommunala utegym

Det finns 13 kommunala utegym spridda i Möln­dal, Eklanda, Kållered och Lindome. Flera av ute­gymmen är i anslutning till motionsspår. De har alla lite olika utrust­ning.

När du tränar på utegymmen gör du det på eget ansvar. Tänk på att inte skräpa ner, släng skräpet i papperskorgar eller ta med dig hem.

Bifrostparkens hinderbana

På detta utegym finns en hinderbana i trä. Det finns arm­gång, kryphinder, klätter­hinder, repbro, nätvägg, rep­gång och balansbana.

Du hittar den i Bifrostparken, bakom Västerbergsskolan. Närmaste buss­hållplats är Bifrost eller Vetekorns­gatan.

En hinderbana med olika utmaningar i skogsmiljö.Förstora bilden

Bunketorp utegym

I Bunketorp i Lindome finns ett gym­center i trä och metall i sektioner. Du kan utföra en mängd olika övningar för olika muskelgrupper, till exempel push ups, armhäv, rygglyft och armlyft.

Bunketorps utegym ligger en bit in på elljusspåret i Bunke­torps frilufts­område.

Utomhusgym i trä i Bunketorp i Lindome.

Eklanda utegym

I Eklanda finns det stepbrädor och fyra redskap för till exem­pel push ups, sit ups, hopp, klättring, rygglyft, armgång med mera.

Här hittar du Eklandas utegym:

Redskap för utomhusträning i Eklanda.

Gastorps utegym

I Gastorpsparken finns ett utegym med en stor träningsrigg med konstgräs under för fallskydd. Där finns även utrustning för träning av step, rygg och mage. Det finns även bouleplaner och sittplatser.

Ett utegym i trä med svarta detaljer.

Herkules utegym

Vid Herkulesgården finns ett utegym med stocklyft, sit up-bänk, parallell­räcke och arm­häv. Du hittar det vid Herkules­gården, vid Kikåsleden.

Utrustning i trä för utomhusträning vid motionsspår i Herkules.

Idrottsvägen utegym

Vid detta utegym finns det step up-brädor och redskap för pull ups och push ups samt stegar och rodd- och stegmaskin. Det ligger vid Åby idrotts­center.

Utrustning för utomhusträning vid Idrottsvägen.

Isaksmosse utegym

Vid Isaksmosse finns en träningsstation med många funktioner för träning för hela kroppen och möjligheter att justera intensiteten i sin träning. Åtta personer kan träna samtidigt och stationen är anpassad för vuxna, ungdomar och barn. Utegymmet totalrenoverades våren 2023.

Isaksmosse utegym

Kållered sportcenter utegym

Vid Kållered sportcenter finns stock­lyft, stretchstaket, balans­häckar och redskap för arm­gång, pull ups och benhopp.

Träredskap för utomhusträning i skogen vid Kållereds idrottscenter

Peppared utegym

I Peppared finns ett stort ute­gym i metall. Här kan du göra en mängd olika övningar och på ställningen finns en instruk­tion om olika övningar.

Ett utomhusgym i stål i Peppared.

Safjället utegym

I Safjället finns ett utegym för varierad träning med redskap för axelpress, hävstänger, plattform för rygglyft och sit-ups, stocktrappa, däckhinder och battle rope. Utegymmet totalrenoverades våren 2023 där man också har utökat gymytan.

Se information om planerad ombyggnad Pdf, 472 kB..

Safjället utegym

Stadsparkens utegym

I stadsparken finns redskap för stretching, sit-ups, pull-downs, parallellbars och hopp. Utegymmet fått en uppdatering sommaren 2023 i samband med att det flyttats till en ny plats i parken, nära Tempelgatans parkering. Nära utegym­met finns aktivi­tets­box från Piffl där du kan hyra material för lek och träning.

Stadsparken utegym

Torrekulla utegym

I Torrekulla finns stocklyft, parallell­räcke, balansbom, sit up-bänk, stretch­bommar och step up-trapp­steg. Du hittar utegymmet vid elljus­spåret i Torrekulla, ovanför Norra Källåsvägen.

Ett flertal redskap för träning i skogen i Torrekulla.

Åby näridrottsplats

Vid Åby näridrottsplats finns ett helt nytt utegym där du kan genomföra en stor mängd övningar. Det finns även en hinderbana och näridrotts­plats­ens planer. Vid Åby när­idrotts­plats finns även en aktivitetsbox från Piffl, där du kan hyra material för lek och träning.

Utrustning för utomhusträning vid Åby näridrottsplats.

Övriga utomhus­platser för träning

Tennisbana Norra Källåsvägen

Vid Norra Källåsvägen finns en tennis­bana och basketkorgar som alla kan använda.

En tennisbana omgärdad av ett grönt staket.

Volleybollplan Stensjö­parken

Vid Stensjöparken finns det tre volley­bollplaner som alla fritt kan använda. Du tar med egen boll.

I närheten finns det en Piffl-box där du kan hyra till exempel volley­bollar. Läs mer om Aktivitetsboxarna.

På en gräsmatta ligger sand i en stor kvadrat. tre stora volleybollnät är uppspända i sanden.

Fler möjligheter till ute­träning

Det finns många fler möjlig­heter till en aktiv fritid i Mölndal:

Hitta till Mölndal stads utegym

Du hittar alla Mölndals stads utegym i Mölndalskartan.

Felanmäl utegym

Om du ser något som är trasigt på utegymmet felanmäl det till Kontakt­center Mölndal.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad