Mölndals kommun 50 år 2021

2021 firar vi att det är 50 år sedan Kållered, Lindome och Mölndal slogs ihop till en gemensam kommun. Här samlar vi berättelser om de 50 åren och om hur jubileet firas i kommunen.

Mölndals innerstads gågata med butiker. En person sitter på en bänk, tre andra promenerar uppför gatan. I vänster övre hörn är märket för Mölndals 50-årsjubileum på orange bottenplatta inlagt

Dialogprojektet - politiker svarar på dina frågor

Under våren fick Mölndals folkvalda politiker chansen att svara på allmänhetens frågor. Resultatet blev filmen Dialogprojektet I år är det 50 år sedan kommunerna Kållered, Lindome och Mölndal gick samman och blev det vi idag kallar Mölndal. Filmen är en del av detta 50-årsjubileum.

Läs om nyheten Dialogprojektet svara på dina frågor som handlar om filmen på Mölndals webbplats.

"50 år med Mölndal – vem bryr sig?"

I Mölndals-Posten kan du läsa en trevlig beskrivning om hur det var att bli och att vara Mölndalsbo, sett utifrån olika personers perspektiv och utifrån boendet i olika delar av den sammanslagna kommunen. "50 år med Mölndal – vem bryr sig", Mölndals-Posten

Kommunsammanläggningen 50 år

För den som vill läsa mer om hur kommunsammanläggningen gick till publicerar stadsarkivet ett urval handlingar från arkiven på sidan Kommunsamman­läggningen 50 år.

Sveriges flagga mot en klarblå bakgrund. Ett tunt, vitt moln flyter in från vänster. Märke 50-årsjubileum infogat i vänster överkant.

Nationaldagsfirande 2021 – digitalt och med historisk klang

Nationaldagen brukar årligen firas i stadshusparken i Mölndal men på grund av pandemin blir firandet digitalt. Eftersom vi i år firar att det är 50 år sedan Lindome, Kållered och Mölndal blev en och samma storkommun – är det temat på årets firande.

Nationaldagsfirandet sänds söndagen den 6 juni kl.12.00 på molndal.se och på Mölndals stads kanal på Youtube. Självklart kan du se sändningen även i efterhand.

Du kan också läsa mer om nationaldagsfirandet i denna nyhetsartikel:

Kontakt

Mölndal helt 100 - jubileumsåret 2022
Projektgruppen för Mölndals jubileum
jubileum@molndal.se
031-315 16 59

Dela på:

Senast uppdaterad