Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Gunnebo slott och trädgårdar

Gunnebo slott och trädgårdar är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndal.

Foto på Gunnebo Slott. Fotograf Sonja Skäär

Gunnebo är en levande anläggning som har öppet året runt.

Gunnebo kaffehus och krog

I tjänstefolksbyggnaden ligger Gunnebo kaffehus och krog som serverar hembakade läckerheter och lunchrätter. Under högsäsong används råvaror från Gunnebos egen köksträdgård, där allting odlas ekologiskt. På Gunnebo finns också en lantgård med gamla, svenska lantraser. 2004 utsågs Gunnebo till Västra Götalandsregionens första kulturreservat.  

Sommarteater, konserter och temakvällar

Gunnebos unika miljöer erbjuder varje år en mängd olika evenemang. Året runt erbjuds konserter och dramavisningar på slottet. Höjdpunkterna de senaste somrarna har varit Gunnebo sommarteater. Året avslutas med Gunnebos populära julmarknad och 1700-talsinspirerade julbord. 

Gunnebo åter till 1700-talet

Gunnebo slott ritades och byggdes i slutet av 1700-talet åt den förmögna göteborgsköpmannen John Hall. Ungefär tvåhundra av originalritningar finns bevarade och sedan mitten av 1990-talet pågår ett unikt arbete med att återskapa ursprungsanläggningen.

Projektet har erhållit både nationell och internationell uppmärksamhet och 2002 tilldelades Gunnebo slott och trädgårdar tillsammans med Mölndals stad, Europeiska Unionens stora pris "Europa Nostra" för bevarande av kulturmiljöer. 

Relaterad information

Kontakt

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-15 14.12