Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Artscape Saga

Mölndal är med och ger liv till folksagor från hela världen genom urbankonst, i konstprojektet Artscape saga. Under tre veckor från slutet av maj till mitten av juni 2019 skapade internationella och svenska konstnärer muralmålningar i Mölndal och i 11 andra kommuner i Göteborgsregionen.

Målningar av James Bullough och Thiago Mazza.

Från slutet av maj till mitten av juni växte stora muralmålningar fram på fasader i 12 kommuner i Göteborgsregionen. De offentliga konstverken är baserade både på populära och mindre kända folksagor från världens alla hörn.

De kommuner som medverkade i projektet Artscape Saga var Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Projektet leddes av den ideella kulturorganisationen Artscape – en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.

Läs mer på Artscapes webbplats och följ Artscape på Facebook eller på Instagram.

Artscape Saga i Mölndal

I Mölndal skapade två konstnärer enorma väggmålningar på varsin fasad under projektet: James Bullough från USA och Thiago Mazza från Brasilien.

Skapa konst med Artscape

En tredje väggmålning skapades i Mölndal inom projektet. Under ledning av den svenska konstnären Code26 var Mölndalsbor med och utsmyckade en vägg i Åby med streetart.

Kontakt

Åsa Tollbom
Enhetschef konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-01-08 09.33