Artscape Saga

På två husfasader i Mölndal kan du se muralmålningar skapade av internationella konstnärer. 2019 deltog Mölndal i konstprojektet Artscape Saga. Då skapade internationella och svenska konstnärer muralmålningar i Mölndal och i 11 andra kommuner i Göteborgsregionen. Resultatet finns kvar i form av urbankonst med motiv inspirerade av folksagor från hela världen.

Muralmålningar i Mölndal av James Bullough och Thiago Mazza. Foto: Fredrik Åkerberg

Artscape Saga i Mölndal

I Mölndal skapade två konstnärer enorma väggmålningar på varsin fasad under projektet:

Medskapad konst

En tredje väggmålning skapades i Mölndal inom projektet. Intresserade Mölndalsbor fick under ledning av den svenska street art-konstnären Code26 vara med och utsmycka en vägg i Åby.

Projektet

Från slutet av maj till mitten av juni 2019 växte stora muralmålningar fram på fasader i 12 kommuner i Göteborgsregionen. De offentliga konstverken är baserade både på populära och mindre kända folksagor från världens alla hörn.

Samtliga sagor finns i en bok, som gavs ut för att dokumentera projektet. Boken finns att läsa och låna på biblioteken i Mölndal, samt på flera av stadens skolor och förskolor. Du kan också köpa boken i Mölndals stadsmuseums butik.

De kommuner som medverkade i projektet Artscape Saga var Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Projektet leddes av den ideella kulturorganisationen Artscape – en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst.

Kontakt

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad