Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Artscape Saga

Mölndal är med och ger liv till folksagor från hela världen genom urbankonst, i konstprojektet Artscape saga. Under tre veckor från slutet av maj till mitten av juni kommer internationella och svenska konstnärer att skapa muralmålningar i Mölndal och i 11 andra kommuner i Göteborgsregionen.

Målningar av James Bullough och Thiago Mazza.

I Mölndal kommer konstnärerna James Bullough från USA och Thiago Mazza från Brasilien att skapa varsin muralmålning. Vilka väggar du kommer att kunna se kontverken växa fram på presenteras längre fram.

Projektet leds av den ideella kulturorganisationen Artscape – en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.

De offentliga konstverken kommer vara baserade både på populära och mindre kända folksagor från världens alla hörn.

Från slutet av maj till mitten av juni kommer du att kunna se tre olika muralmålningar växa fram på fasader i Mölndal. Kopplat till projektet kommer du själv också att kunna delta i olika aktiviteter, som är helt gratis och öppna för alla. Mer information om aktiviteter i Mölndal kommer du att hitta på molndal.se/evenemang.

De kommuner som medverkar i projektet Artscape Saga är Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Läs mer på Artscapes webbplats och följ Artscape på Facebook.

Kontakt

Åsa Tollbom
Enhetschef konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-04-25 17.23