Bräcka förskola

Välkommen till Bräcka förskola. Bräcka förskola består av fem avdelningar, tre avdelningar med barn i åldrarna runt 3-5 år, Nordanvind, Östanvind och Virvelvinden och två avdelningar med barn i åldrarna runt 1-3 år, Sunnanvind och Västanvind.

Vår förskola har stora ljusa lokaler med tillgång till stora lekhallar. Utemiljön är stor, öppen och bjuder bland annat på klättermöjligheter.

De yngre barnen har en egen gård, som är anpassad till deras behov. Vi ser utemiljön som ett pedagogiskt verktyg och vill att den ska locka till lek och aktivitet samt inspirera till att undersöka och utforska.

På gården har vi även odlingar som barnen är delaktiga i och följer från sådd till färdig blomma eller grönsak.

Om oss

Bräcka förskola bildar tillsammans med Gastorps förskola en enhet med gemensamt utvecklingsfokus och en gemensam rektor. På båda våra förskolor erbjuder vi dig och ditt barn en trygg, utmanande och utvecklande miljö där varje enskild individ bemöts utifrån sina unika förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid arbetet med normer och värden och värnar om respekt för olikheter. Hos oss får du som vårdnadshavare en professionell verksamhet och ett gott bemötande.

Under läsåret 2022/2023 har vi haft en kollegial kompetenssatsning inom specialpedagogik som syftar till att vi ännu bättre skall kunna möta alla barn utifrån deras förutsättningar och utmaningar.

Alla förskolor i Mölndals stad arbetar med Unikum som verktyg för att dokumentera barnens lärande och undervisningen som sker.

Lekcertifiering

Bräcka förskola kommer under 2023 och 2024 att delta i en utbildning för att sedan bli lekcertifierade. Utbildningen syftar bland annat till att ta reda på hur vi på bästa sätt kan stötta barnen i leken.

Vi lägger stor fokus vid barnens lek och det sociala samspelet som lägger grunden för det livslånga lärandet. Läroplanen skriver att lek är grunden för utveckling, lärande och välbefinnande och ska ha en central plats i utbildningen i förskolan.

Genom att ge leken stor plats i undervisningen får barnen möjlighet att utveckla sin lekstyrka – förmåga till samförstånd, ömsesidighet och turtagande. Vuxna finns nära för att guida, stötta och utveckla leken.

Maten på förskolan

Vi har eget tillagningskök på Bräcka förskola med vår duktiga kock Bea som serverar mat som både barn och pedagoger uppskattar. Tillsammans med Bea så arbetar vi med måltidspedagogik, en metod som stimulerar barnens nyfikenhet och intresse för mat. Tillsammans med henne, vill vi uppnå en lustfylld inställning till mat och locka våra barn att testa nya smaker. För er som vill finns möjlighet att följa Bea och hennes matlagning på Instagram via: bracka_forskola_koket

Mer information

Vill du veta mer? Ring oss och boka en tid som passar både er och oss så berättar vi gärna.

Relaterad information

Plan mot kränkande behandling

Kontakt

Bräcka förskola
Fageredsvägen 1
437 40 Lindome
Fler kontaktuppgifter

Karta, Bräcka förskola

Åsa Landin
Rektor
Bräcka förskola
Gastorps förskola
031-315 21 36

Dela på:

Senast uppdaterad