Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Ekskogens förskola

Ekskogens förskola ligger vid foten av Änggårdsbergen. Här erbjuder vi barnen en miljö som inspirerar och utmanar deras lek och fantasi och vi arbetar för att de ska känna trygghet och delaktighet.

Förskolan har 5 avdelningar. Regnbågen och Vattenpussen är för de yngre barnen och Droppen, Solstrålen och Virvelvinden är för de äldre. Vi har en stor och fin gård som erbjuder barnen en innehållsrik utevistelse.

Öppet hus

Vi pedagoger och barn är stolta över vår förskola och visar gärna vad vi gör och hur vi arbetar. Måndagen den 1/10 och måndagen den 12/11 klockan 16.00-16.30 är ni välkomna att besöka oss. Anmälan görs till förskolechef via mail eller telefon.
Kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Vår tanke

Vår vardagliga verksamhet genomsyras av glädje, lek, nyfikenhet, lärande och positiv atmosfär. Vår förskola ska vara en plats som uppmuntrar barns nyfikenhet, stärker deras självständighet och eget forskande. Vi har en miljö anpassad för varje ålders förutsättningar och behov. Genom att låta barn mötas på olika sätt och i olika sammanhang ger vi dem möjlighet att förstå hur andra tänker och att de uppmuntras att samarbeta.

Vi arbetar efter Reggio Emilia filosofins intentioner och välkomnar barnen till en utforskande pedagogik där vi lär oss att lära tillsammans. Vi formar en organisation och verksamhet som gör det möjligt att barns vardag fylls med tillit till sin förmåga. Där barns lust och lek är grunden för lärandet. Vår målbild är att vi vill välkomna barnen till en stimulerande, trygg och tolerant mötesplats. Här utvecklar barnens i sin vardag tillit till sin egen förmåga, respekt för olikheter och delaktighet. En förskola i tiden där barn lär sig att lära tillsammans genom kreativitet, fantasi och lek.

Varmt välkommen till Ekskogens förskola.

Relaterad information


Kontakt

Ekskogens förskola
Eklanda höjd 33
431 59 Mölndal
031-67 40 88 fax
Fler kontaktuppgifter

Karta, Ekskogens förskola

Camilla Axén Nolmark
Förskolechef
Ekskogens förskola
Eklanda torgs förskola
Eklanda gårds förskola
0760-52 49 18
camilla.axen-nolmark@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-09-07 15.18