Krokslätts förskola

Krokslätts förskola ligger vid foten av Safjällets naturområde vid Krokslätts fabriker, i en blandad bebyggelse med både enfamiljshus och flerfamiljshus och nära till buss och spårvagn.

Vårbild på Krokslätts förskola och utegården. Foto: Monica Kable

Förskolan har fem avdelningar, tre grupper för barn 1-3 år och två grupper för barn 3-6 år. Våra ledord är:

  • Glädje
  • Nyfikenhet
  • Trygghet
  • Respekt

Öppet hus

Måndag 29 april 2024 är du välkommen på öppet hus på förskolan. Anmälan görs via mejl till rektor Monica Kable monica.kable@molndal.se.

  • Tid: kl. 15:30
  • Plats: Berghemsgatan 4, Mölndal

Relationell pedagogik

På Krokslätts förskola har vi ett gemensamt relationellt förhållningssätt. Vi stävar efter en utbildning som består av att skapa värme, förtroende, tillit och ömsesidig respekt. Det gör vi genom att arbeta med att stärka barnets självkänsla samt utveckla pedagogens synsätt, förståelse och ledarskap. Ett relationellt förhållningssätt bygger på att skapa förtroendefulla, omsorgsfulla och kreativa relationer för att skapa en grund för barns lärande och utveckling.

Språk i fokus

På Krokslätts förskola arbetar vi medvetet med barns språkutveckling. Genom språkutvecklande aktiviteter baserade på barnets egna kunskaper och erfarenheter läggs grunden till inflytande, delaktighet och ansvarstagande. Med språkstimulerande miljöer, litteratur, samspel och samtal uppmuntrar vi till interaktion. Språk är grunden för en känslomässig, intellektuell och social utveckling.

Eget kök

Vi har ett eget kök där all mat tillagas av vår kock. Om du vill ta del av vår mat så finns vi på instagram. Där heter vi krokslattfsk.


Relaterad information

Kontakt

Krokslätts förskola
Berghemsgatan 4
431 37 Mölndal

Postadress till förskolan
Mölndals stad
Krokslätts förskola
431 82 Mölndal

Fler kontaktuppgifter

Karta, Krokslätts förskola

Monica Kable
Rektor
Krokslätts förskola
Högalidens förskola
031-315 15 12

Dela på:

Senast uppdaterad