Krokslätts förskola

Krokslätts förskola ligger vid foten av Safjällets naturområde vid Krokslätts fabriker, i en blandad bebyggelse med både enfamiljshus och flerfamiljshus och nära till buss och spårvagn.

Vårbild på Krokslätts förskola och utegården. Foto: Monica Kable

Förskolan har fem avdelningar, tre grupper för barn 1-3 år och två grupper för barn 3-6 år. Våra ledord är Trygghet, Nyfikenhet, Glädje och Respekt.

Krokslätts förskola har en bas i Reggio Emilia-filosofins intentioner där vi har fokus på relationell pedagogik i en förskolemiljö där detta förenas i våra lärmiljöer och pedagogernas förhållningsätt.

Här välkomnar vi barnen till en utforskande pedagogik där vi lär oss att lära tillsammans. Vi formar en organisation och verksamhet som gör det möjligt att barns vardag fylls med tillit till sin förmåga, där barns lust och lek är grunden för lärandet.

Barnen arbetar i projektarbeten, söker kunskap tillsammans och lär av varandra. Vi inspirerar och utmanar barnets utveckling och kreativitet genom olika estetiska lärprocesser som till exempel skapande, musik, drama och IKT.

Eget kök och aktivt miljöarbete

Förskolan har ett eget kök där all mat tillagas av vår egen kock.

Krokslättsförskola arbetar för att bli miljöcertifierade och få ”Grön Flagg”. Våra arbetsområden är: Skräp och avfall, Livsstil och hälsa, Djur och natur. Genom att  använda ”Sopmonster” i Miljöarbetet fångar vi barnens intresse för Källsortering.
Här kan du se filmen "Sopmonster":

Relaterad information

Kontakt

Krokslätts förskola
Berghemsgatan 4
431 37 Mölndal
031-315 15 12 Krokslätts förskola
031-315 10 00 Kontaktcenter
kontakt@molndal.se
Fler kontaktuppgifter

Karta, Krokslätts förskola

Monica Kable
Rektor
Krokslätts förskola
Högalidens förskola

Dela på:

Senast uppdaterad