Östergårds förskola

På Östergårds förskola har vi en gemensam syn att barn är kompetenta, tänkande och unika människor med ett eget värde och pedagogerna strävar efter att ständigt ge barnen möjligheter att växa.

Östergårds förskola

Östergårds förskola byggs om

Du hittar information om ombyggnationen och vad den innebär här.

Så arbetar vi

På Östergårds förskola har vi glädje och professionalitet i fokus. Vår undervisning ska vara medveten och reflekterande. Professionella pedagoger tar vara på tillfällen under hela dagen genom att vara lyhörda för barnens intressen, för att i sin tur kunna utmana dem vidare och skapa nyfikenhet.

Vår utbildning bygger på att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet det finns inga begränsningar för när undervisning kan ske. Den planerade och den spontana undervisningen bildar tillsammans helheten.

Vi är en diplomerad litteraturförskola. Litteraturprofilen genomlyser verksamheten och är vår ständiga kompass, med bokens hjälp skapar vi ett lustfyllt lärande med mycket skratt. Vi strävar efter att utveckla barnens alla språk, alla sätt att kommunicera är bra! Vi arbetar medvetet för att barn med annat modersmål än svenska får möjlighet att utveckla både sitt modersmål och det svenska språket. Boken blir den röda tråden som binder ihop läroplansmålen genom läsåret.

Förskola utomhus

Östergårds förskola har en stor och härlig gård, den består av en rejäl yta för rörelse med lekredskap och cykelvägar. För de yngsta barnen har vi en lite mindre gård med en stor sandlåda. Vi har pallkragar som vi planterar växter eller rotfrukter i. Vi är ute minst en gång om dagen och när vädret är fint äter vi mellanmål ute.

Är du intresserad av att välja vår förskola?

Då är du välkommen att mejla elisabeta.novelly@molndal.se så återkommer vi med datum då vi har visning.

Relaterad information

Kontakt

Östergårdsskolans förskola
Våmmedalsvägen 25
428 34 Kållered

Postadress till förskolan
Mölndals stad
Östergårdsskolans förskola
431 82 Mölndal

Fler kontaktuppgifter

Karta, Östergårdsskolans förskola

Camilla Stensholm
Rektor
Vommedalens förskola
Östergårdsskolans förskola
031-315 20 49

Dela på:

Senast uppdaterad