Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Så här arbetar vi

Vi vill att vår förskola ska vara en plats som uppmuntrar barns nyfikenhet, stärker deras självständighet och eget forskande. Att vi har en miljö anpassad för varje ålders förutsättningar och behov.

Samarbete

Vi skapar lärande miljö på vår gård, där barnen har möjlighet att undersöka, utforska, testa, lär sig av varandra och samarbeta. Barnen ska känna att det är roligt och lärorikt att vara på förskolan!

Barnen har tillgång till ett kök på vår gård. Det är en till station som vi har skapat för att barnen tillsammans ska ha möjlighet till att samarbeta, lär sig av varandra och kompromissa när de leker att laga mat.

Skapande

Vi vill att vår förskola ska vara en plats som uppmuntrar barns nyfikenhet, stärker deras självständighet och eget forskande. Barnen byggde ett hus med återvinningsmaterial, kreativitet och fantasi har inga gränser.

Utomhuspedagogik med fokus på matematik

Barnen har möjlighet att öva matematik på ett roligt och kreativt sätt på vår förskola. Vi har på en av våra stationer en bowlingbana där barnen kan samarbeta och öva matematik.
I den här övningen tränar barnen förberedande addition och subtraktion genom att barnen får se, räkna och jämföra hur många flaskor som står eller ligger. Barnen tränar på turtagning, koncentration, tålamod, samspela och samarbeta.

Relaterad information

Kontakt

Regnbågens förskola
Dalhemsgatan 5-7
431 67 Mölndal
Fler kontaktuppgifter

Karta, Regnbågens förskola

Anna Landin
Förskolechef
Regnbågens förskola
Sörgårdens förskola
0723-98 10 61
anna.landin@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-20 15.22