Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Miljöarbete på Toltorps förskola

Förskolan ligger vid skolskogen med en stor utmanande gård. I skolskogen få barnen uppleva med alla sina sinnen och det främjar kreativitet, nyfikenhet och samarbete. Barnen stimuleras i sitt lärande genom att använda matematik, språk, naturvetenskap och forskning.

Vårt miljöarbete

Barnen ges möjligheter att förstå hur egna handlingar påverkar miljön och lär sig sin delaktighet i naturens kretslopp. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro präglar vårt miljöarbete. På Toltorps förskola har vi ett miljöråd, där barn och pedagoger arbetar tillsammans med frågor kring miljö och hälsa. Vi arbetar för en hållbar utveckling genom källsortering, kompostering och miljömedvetna inköp. Förskolan är certifierade för Grön flagg genom stiftelsen Håll Sverige Rent.

Utemiljö

Vår gård är stor, utmanande och lockat till lek och utforskande. Förskolan har naturen inpå knutarna och gränsar till skolskogen. Här får barn uppleva med alla sina sinnen och det främjar kreativitet, nyfikenhet och samarbete. Barnen stimuleras i sitt lärande genom att använda matematik, språk, naturvetenskap och forskning.

Friska miljöer i förskolan

På Toltorps förskola arbetar vi aktivt med något som vi kallar ”Friska miljöer i förskolan.” Det lokala miljömålet i Mölndal är att förekomsten av farliga ämnen i barnens vardag ska minskas. Bakgrunden är att vi i vardagen omger oss av varor så som textilier, elektronik och förpackningar. Dessa varor kan innehålla kemikalier Vi behöver därför vara försiktiga med vilka vi använder oss av och hur vi använder dem.

"En hållbar stad där vi växer och mår bra" (Vision Mölndal 2022)

Relaterad information

Kontakt

Toltorps förskola
Lekevallsgatan 5
431 69 Mölndal
Fler kontaktuppgifter

Karta, Toltorps förskola

Malin Grinneland
Rektor
Toltorps förskola
Hagåkers förskola
Bitr. rektor
Bifrosts förskola
031-315 14 42
malin.grinneland@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-19 10.16