Vommedalens förskola

Till Vommedalens förskola är alla välkomna. Vår strävan är att erbjuda alla barn en både rolig och lärorik vistelse.

Låga, röda träbyggnader och grönskande kullar omger sandlådor och lekredskap

Vommedalens förskola ligger i centrala Kållered och består av sex avdelningar.

Så arbetar vi

På Vommedalens förskola står glädje och professionalitet alltid i fokus. Vår undervisning ska vara medveten och reflekterande. Professionella pedagoger tar vara på tillfällen under hela dagen genom att vara lyhörda för barnens intressen, för att i sin tur kunna utmana dem vidare och skapa nyfikenhet.

Vår utbildning bygger på att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet det finns inga begränsningar för när undervisning kan ske. Den planerade och den spontana undervisningen bildar tillsammans helheten.

Vi är en diplomerad litteraturförskola. Litteraturprofilen genomlyser verksamheten och är vår ständiga kompass, med bokens hjälp skapar vi ett lustfyllt lärande med mycket skratt. Vi strävar efter att utveckla barnens alla språk, alla sätt att kommunicera är bra! Vi arbetar medvetet för att barn med annat modersmål än svenska får möjlighet att utveckla både sitt modersmål och det svenska språket. Boken blir den röda tråden som binder ihop läroplansmålen genom läsåret.

Förskola utomhus

På husets baksida finns en stor och härlig gård. Den består dels av en rejäl yta med lekredskap och cykelvägar och dels av en bit inhägnad skog. Här har vi spännande möjligheter att bygga kojor och titta på småkryp. Vi är ute minst en gång om dagen och när vädret är fint äter vi mellanmål ute.

Är du intresserad av att välja vår förskola?

Då är du välkommen att mejla mariela.cerda-bastias@molndal.se så återkommer vi med datum då vi har visning.

Relaterad information

Kontakt

Vommedalens förskola
Våmmedalsvägen 58
428 31 Kållered
Fler kontaktuppgifter

Karta, Vommedalens förskola

Camilla Stensholm
Rektor
Vommedalens förskola
Östergårdsskolans förskola
031-315 20 49

Dela på:

Senast uppdaterad