Eklandaskolans traditioner

På Eklandaskolan har vi ett antal traditioner som följer med oss under åren. Här får du läsa om ett urval av dessa.

Eklandavarvet

Under en dag springer alla elever ett eller två varv runt om i Eklanda. Alla har en gemensam uppvärmning innan loppet och sedan ger sig eleverna iväg årskursvis, alla i sin egen takt.

Påskfejden

Under påsklovet får de barn som har omsorg möjlighet att delta i den årliga påskfejden. Detta är en kamp i fyra eller fem grenar som utspelas mellan fritidshemmets olika avdelningar.

Världsboksdagen

Vi uppmärksammar Världsboksdagen på flera olika sätt. De elever som vill får klä ut sig till en sagofigur, gå en tipspromenad och lyssna på sagostund. 

Fritidshemmens dag

Den andra tisdagen i maj firas fritidshemmens dag över hela Sverige. Detta är ett sätt att belysa den viktiga verksamheten som fritidshemmet har. På Eklandaskolan har vi haft lite olika aktiviteter under åren, till exempel så har eleverna promenerat runt i en hattparad i närområdet.

Vårvernissagen

Vårvernissagen är en eftermiddag där eleverna på Eklandaskolan visar delar av vad de har arbetat med under året. Varje årskurs får en utställningsyta där vårdnadshavare och andra nära och kära får möjlighet att komma och titta.  

Eklanda OS/Idrottsdag

En idrottsdag på våren som våra idrottslärare ansvarar för.

Kontakt

Eklandaskolan åk F-6
Eklanda allé 15
431 59 Mölndal
031-315 32 83 administratör

Karta, Eklandaskolan

Eva Happstadius
Rektor
Eklandaskolan
031-315 32 81


Malin Ek
Biträdande rektor
Eklandaskolan år 1-6

Dela på:

Senast uppdaterad