Fässbergsskolan

Fässbergsskolan är en kommunal grundskola i centrala Mölndal för elever i årskurs 4-9. Skolan erbjuder som elevens val fotboll, skapande och musik/scen.

Fässbergsskolans gård, skf

Din skola

På Fässbergsskolan står lärandet och delaktigheten i fokus. Varje elev ska under sina år hos oss växa som människa och utvecklas till en självständig, tänkande individ.

Välkommen till en skola där glädje, gemenskap och allas lika värde är en självklarhet.

  • Vi arbetar på vetenskaplig grund utifrån modern pedagogisk forskning
  • Vi samarbetar med samhälle, näringsliv och högre utbildning
  • Vi har nyrenoverade lokaler nära Kulturskolan, fritidsgården och Aktivitetens sporthallar

Elev på skolan

Du som elev är viktig för allt vi gör på skolan och du kan vara dig själv, bli sedd och utvecklas. Dina lärare är behöriga och engagerade som tar tillvara på dina förmågor och färdigheter och skolan erbjuder en god lärmiljö som ger goda skolresultat.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta administratören på skolan.

Fässbergsskolans skolbibliotek

Välkommen till Fässbergsskolans bibliotek som är öppet fyra dagar i veckan och har en bibliotekarie som finns där för att bistå både lärare och elever i mångt och mycket. Biblioteket ligger i nära anslutning till caféet och har stora fina fräscha lokaler. Här finns möjlighet att sitta ner och bara hänga men också möjlighet att få vara i en lugn miljö och kunna plugga. Här finns en stor tillgång till många titlar både på svenska men även på andra modersmål.

Verksamhet

Skolbiblioteket är bemannat med en skolbibliotekarie som har som uppdrag att erbjuda lektioner i informationssök och källkritik, bokprat och annat. Biblioteket har ett nära samarbete med specialpedagoger och bistår dem i olika sammanhang. Genom biblioteket kan du som läser talböcker få hjälp och tillgång till Legimus. Bibliotekslokalen används även flitigt som en utställningslokal för elevernas olika arbeten i många olika ämnen.

Författarbesök

Varje år bjuds författare in till skolan som en inspirationskälla till eleverna i årskurs 8. Skolan är ny och hittills har vi haft möjlighet att få träffa Ritta Jacobsson och Åsa Aspstjärn och vi ser fram emot många fler tillfällen att träffa andra författare.

Relaterad information

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kontakt

Fässbergsskolan
Fiskargatan 4
431 43 Mölndal
031-317 11 30 administratör

Fler kontaktuppgifter

Karta, Fässbergsskolan

Suad Djudja
Rektor
Fässbergsskolan
031-317 11 31

Malin Hellman
Biträdande rektor
Fässbergsskolan
031-317 12 58

Ulrika Modé Olausson
Biträdande rektor
Fässbergsskolan
031-317 11 32

Dela på:

Senast uppdaterad