Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Praktik i skolan

Praktik i skolan kan avse två saker. VFU för lärarstudenter respektive Prao / praktik för dig som går i åttan och nian.

Verksamhetsförlagd utbildning för lärarstudenter (VFU)

Mölndals förskolor och skolor tar varje år emot ett stort antal lärarstudenter och ansvarar tillsammans med universitetet för VFU, den verksamhetsförlagda delen av utbildningen. Mölndals stad tar främst emot lärarstudenter från Göteborgs universitet och högskolan i Borås.

Studenterna som gör sin VFU i Mölndal läser lärarprogram med inriktning mot förskola, fritidshem, förskoleklass-årskurs 3, årskurs 4-6 eller ämneslärare. Den högskoleförlagda utbildningen kompletteras av verksamhetsförlagd utbildning ute på förskolor och skolor och bildar en innehållsmässigt integrerad helhet.

VFU ska ge tillfälle att utveckla handlingskompetens och förmågan att reflektera över gjorda handlingar och erfarenheter, med målet att utveckla framgångsrika förhållningssätt.

Prao, praktik för dig som går i åttan och nian 

Du som går i åttan och nian gör två veckors prao, praktisk arbetslivsorientering, i respektive årskurs. Vi är anslutna till webbplatsen Praktikplatsen där du söker praoplats. Studie- och yrkesvägledaren på din skola samordnar och hjälper dig med praktiken.

​Utbildningen i grundskolan är avgiftsfri och du kan därför ansöka om ersättning för eventuella utlägg under praoperioden.

Information om ersättning under PRAO samt blankett.PDF

Relaterad information

Kontakt

Skolförvaltningen
Förskola och grundskola
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 20 20
skola@molndal.se 

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-07-12 12.13