Kvarnbyskolans profil

Skolan har musikprofil med musikintresserade ungdomar från hela kommunen. De samlas här i en klass för att utveckla sina talanger. De jobbar tillsammans med sina lärare i olika projekt såsom barnmusikal och rockvideos.

Skolans profil

Kvarnbyskolan har sedan 2005 en musikprofil med inriktning musik och musikdrama i samarbete med Mölndals kulturskola. På skolan finns goda förutsättningar med en välutrustad musikinstitution och en väl utbyggd musikundervisning med gediget pedagogiskt kunnande. Skolan satsar på att erbjuda en klass per årskurs en fördjupning i musik och musikdrama.

Vi menar att ett aktivt musikutövande är till hjälp för dig i skolarbetet, förbättrar språkförmågan, tränar dig i att samarbeta med andra och ger självförtroende.

Musikeleverna läser samma ämnen och kurser som andra elever. Kursplanen innebär en något utökad arbetsvecka för eleverna och engagemanget i musiken kommer att ta tid. Detta kräver stort eget ansvar i alla skolämnen. Musikklasseleverna får samma förutsättningar som andra elever i grundskolan att sedan söka vidare till gymnasiet.

Kontakt

Kvarnbyskolan åk 7-9
Allén
431 35 Mölndal
031-315 32 40 Administratör
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Fler kontaktuppgifter

Karta, Kvarnbyskolan


Ulf Berglund
Rektor
Kvarnbyskolan

Catharina Theorin
Biträdande Rektor
Kvarnbyskolan

Dela på:

Senast uppdaterad