Rävekärrsskolan

Rävekärrsskolan ligger i Östra Mölndal och består av grundskola F-6, grundsärskola 1-6 och fritidsverksamhet. På skolan går cirka 300 elever.

Låg skolbyggnad i rött tegel, inbäddad i grönska

Skolan har en stor skolgård med konstgräsplan samt tillhörande skolskog som inbjuder till lekar, samspel och spännande upptäcktsfärder. Vi har egen matsal och idrottshall. I skolans närhet finns kommunala färdmedel som ger oss möjligheter till att ta del av kulturutbudet i kommunen, såsom till exempel teater, skolbio, besök på Gunnebo slott och Mölndals Museum.

Grundskolan

Klasserna på grundskolan är tvåparallella. Placeringen av klasserna i skolan är noga genomtänkt för att skapa en trygghet för alla elever. Det finns fyra fritidshem på grundskolan: Björnen, Vargen, Lodjuret och Räven.

Grundsärskolan

På grundsärskolan har vi fyra klasser: Grs 3-4, Grs 4-5, Grs 4-6 och Träning. Rävekärrs grundsärskola erbjuder små undervisningsgrupper för elever med olika funktionsskillnader. Våra elever står i fokus och vår breda kompetens ger oss möjligheter att tillmötesgå varje elevs genuina behov, förutsättningar och intressen. Det finns ett fritidshem på grundsärskolan som heter Regnbågen.

Relaterad information

Kontakt

Rävekärrsskolan åk F-6
Fågelbergsgatan 4
431 33 Mölndal
031-315 32 19, 0766-10 62 01 administratör

Fler kontaktuppgifter

Karta, Rävekärrsskolan


Lars Andrén
Rektor
Rävekärrsskolan
Grundsär Rävekärrsskolan
031-315 32 11

Maria Gustafsson
Biträdande rektor
Rävekärrsskolan
Grundsär Rävekärrsskolan
031-315 32 14

Dela på:

Senast uppdaterad