Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Streteredsskolans profil

Streteredsskolan erbjuder fotbollsprofil som elever från hela Mölndal kan söka till. Att ha fotbollsprofil innebär i första hand en vanlig skolgång med de vanliga ämnena. I andra hand får eleverna en fotbollsutbildning under kvalificerad ledning. Streteredsskolan har en stor fin idrottshall och några hundra meter bort ligger Kållereds Sportcenter där eleverna har tillgång till konstgräsplan.

Vad är fotbollsprofil?

Att ha fotbollsprofil innebär att man får ytterligare tid att inom skolans ram ägna sig åt sitt stora intresse. Vi tror att detta ger goda effekter även inom undervisningens övriga delar. Ökad motivation och arbetsglädje i skolan är viktiga faktorer för ett gott studieresultat.

Innehåll

Fotbollsprofilering ska ses som en profilering mot kursplaneämnet idrott. Inom utbildningen till goda fotbollsspelare och goda idrottare ryms flera av de krav som ställs på eleverna för att bli godkända i ämnet idrott. Undervisningen berör förutom de fysiska kvaliteter; teknik, kondition, styrka, rörlighet, snabbhet också mycket annat. Ledarskap, kamratskap och samarbete, rent spel och mentala kvaliteter som motivation och koncentration är moment som gagnar hela skolarbetet. Eleverna får även en domarutbildning. Då eleverna har att se fram emot två pass per vecka ska man veta att tonvikten inte läggs vid hård fysiskt träning utan vid teknik och spelträning i första hand.

Timplan

Elever med fotbollsprofil får samma undervisning i så kallade ”teoriämnen” som övriga elever. De är fullt behöriga att söka till gymnasieskolans samtliga program.

Vem kan söka?

Vi tror att det är positiva, studiemotiverade ungdomar med ett utpräglat idrottsintresse. Fotbollsprofilen står öppen för elever i hela Mölndals kommun i första hand. Självklart vänder vi oss lika mycket till flickor som pojkar.

Var kan jag få mer information?
Fotbollsansvarig: Daniel Pintaric , telefon: 031-315 21 35.

Kontakt

Streteredsskolan åk 6-9
Ekgårdsvägen 6
428 34 Kållered
031-315 21 20 administratör
streteredsskolan@molndal.se

Fler kontaktuppgifter

Karta, Streteredsskolan

Rose-Marie Jonsson
Rektor
Streteredsskolan
Grundsär Streteredsskolan
031-315 21 41
rose-marie.jonsson01@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-20 18.25