Toltorpsskolans profil

På Toltorpsskolan arbetar vi ständigt utifrån tre stöttepelare som formar elevernas vardag.

Olikheten är normen

På Toltorp arbetar vi kring begreppet ”Olikheten är normen”. Vi har inte och vill inte ha elever stöpta i samma form. Vi mäter oss inte med andra, vi mäter oss utifrån vår egen förmåga. Vi vill ha elever som ifrågasätter, ställer krav, reflekterar, diskuterar och vågar vara spontana när det gäller att uttrycka sig. Elever som tänker nytt och inte kopierar!

Globalisering

Våra Toltorpselever skall ge inspiration och vara förebilder för jämnåriga. Våga utmana normer och oskrivna samhällsregler. Vi vill i enlighet med svensk skola fostra modiga, kritiskt tänkande och innovativa individer som vågar ta och ge för en mer jämlik och bättre värld, det vill säga världsmedborgare.

Hållbar utveckling

Vår värld står inför utmaningar och det är upp till oss alla att förstå hur alla våra handlingar är sammanlänkade och att vi var och en har påverkan på det globala samhället. Sociala, ekonomiska och ekologiska handlingar har betydelse och vi vill ge våra Toltorpselever en förståelse runt dess komplexitet utifrån dåtid, nutid och framtid. Våra elever har tillsammans en möjlighet att vara med och samskapa en mer framtida hållbar värld.

Relaterad information

Kontakt

Toltorpsskolan åk F-5
Lekevallsgatan 3
431 69 Mölndal
0733-26 42 05 administratör

Fler kontaktuppgifter

Karta, Toltorpsskolan

Paulina Gregorc
Rektor
Toltorpsskolan
031-315 27 43

Dela på:

Senast uppdaterad