Dans

I kulturskolans danskurser får du utlopp för din kreativitet och dansglädje. Du får vara med och skapa koreografier och hitta på egna danssteg.

Massor av barn och lärare dansar huller om buller på en scen. Foto: Johannes Nordgren 2018

Vi har dans för alla åldrar från 3 till 19 år. Scrolla ner och se vilken kurs som passar för just dig!

Barndans

I kulturskolans barndans tar vi vara på din energi och glädje när vi varvar lek och rörelse till fartfylld musik. Dansen utvecklar självförtroende, taktkänsla, kroppskännedom och lockar till kreativitet.

Kan sökas av dig som är: 3–6 år
Terminsavgift: 982 kr
Anmäl dig till barndans

Dansmix

I kulturskolans dansmix använder vi hela kroppen och jobbar med dansteknik och improvisation. Det finns gott om utrymme för egna idéer. Du får testa olika dansstilar och skapa egna koreografier.

Kan sökas av dig som är: 7–9 år
Terminsavgift: 1260 kr
Anmäl dig till dansmix

Balett

I kulturskolans balettundervisning lär vi oss olika snurrar, dans­kom­bina­tioner, steg och stretch och får öva på tålamod och koncentration. Du får utveckla din balans, koordination, smidighet, styrka och musikalitet.

Kan sökas av dig som är: 7–19 år
Terminsavgift: 1260 kr
Anmäl dig till balett

Nutida/jazz

I nutida/jazz sätter vi ihop steg och idéer till egna koreografier där olika dansuttryck blandas. Teknikträningen baseras på två genrer: jazz där vi jobbar mycket med golvteknik och kroppens naturliga rörelsemönster som att gå, springa, falla och rulla och nutida dans där vi utforskar olika kvaliteter och dynamik utifrån rum, tid, kraft och flöde. Kursen uppmuntrar till eget skapande och vi jobbar ofta kring ett tema.

Kan sökas av dig som är: 10–19 år
Terminsavgift: 1260 kr
Anmäl dig till nutida/jazz

Street Fusion

I Street Fusion hämtar vi inspiration från de senaste stegen och rörelserna inom de olika street dance-stilarna. Vi skapar koreografier deltar i föreställningar tillsammans med kulturskolans instrumentgrupper och sätter ihop shower på olika teman. Du arbetar med taktkänslan och blir medveten om din kropp och kapacitet.

Kan sökas av dig som är: 10–19 år
Terminsavgift: 1260 kr
Anmäl dig till Street Fusion

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad