Film

Vill du animera, filma och klippa eller fokusera på skådespeleri och manus? Det finns många sätt att skapa film på.

Två elever spelar upp en scen, en tredje filmar och en fjärde håller i mikrofonbommen. Foto: Victoria Eriksson, 2018

På kulturskolan finns filmkurser med olika inriktning för åldrarna 7 till 19 år. Scrolla ner och se vilken kurs som passar för just dig!

För att så många som möjligt ska kunna få en plats i film på kulturskolan får man bara gå en filmkurs åt gången. Så läs om kurserna nedan och sök din favorit!

Animation

I kulturskolans animationskurs upptäcker vi hur lera kan få liv. Vi skapar lerfigurer och rekvisita, skriver manus och filmar och redigerar med iPads. Våra färdiga filmer visar vi upp för publik vid läsårets slut.

Kan sökas av dig som är: 7–12 år
Terminsavgift: 1184 kr
Anmäl dig till animation

Skådespeleri & film

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i skådespeleri och historieberättande. Under höstterminen jobbar vi med en teaterföreställning och fokuserar på att agera framför en publik. På vårterminen gör vi en filmproduktion och arbetar med att skådespela för film. Du kommer också ha möjlighet att fördjupa dig inom filmteknik.

Kan sökas av dig som är: 10–13 år
Terminsavgift: 1184 kr
Anmäl dig till skådespeleri & film

Filmskapande

I filmskapande gör vi allt från att skriva manus till att filma och redigera. Resultatet blir en färdig spelfilm! Du väljer själv om du vill stanna bakom kameran eller även skådespela.

Kan sökas av dig som är: 13–19 år
Terminsavgift: 1184 kr
Anmäl dig till filmskapande

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad