Gitarr, elgitarr, elbas 9-19 år

Akustiskt eller elektriskt, klassiskt eller rockigt, solo eller i band. Det finns många sätt att spela stränginstrument på. Vilket väljer du?

Du som väljer gitarr ska ta med dig egen gitarr till lektionerna. Elgitarr och elbas kan du låna på Kulturskolan under lektionerna men du måste ha tillgång till ett instrument att öva på hemma.

Gitarrundervisningen sker i grupp. Du får lära dig noter och ackordspel och en viktig del av kursen är att kompa varandra i gruppen. Vi testar olika musikstilar, allt från klassiskt till rock och pop.

Elgitarrkursen blandar allt från skalor och teknik till solospel. Du får testa en mängd olika genrer men framförallt pop och rock. Här finns gott om utrymme för egna idéer och förslag.

Elbasen är framförallt ett rytm- och kompinstrument som utgör svänget och dynamiken i ett band. Men den kan även vara mer melodisk som till exempel i reggae och funk.

Vad händer när du fått en plats?

  • Lektionstid bestäms med läraren inför kursstart
  • Lektionerna är vanligtvis 20 minuter i veckan
  • Du spelar på Kulturskolan (gitarr kan spelas på vissa skolor)
  • Du kan få möjlighet att spela i band
  • Du får minst 27 lektioner per läsår

Kursavgift: 1025 kr/termin
Antagning: Höst (i mån av plats fyller vi på under läsårets gång)

Kompa på gitarr

Kompa på gitarr är en nybörjarkurs i gitarrspel. Du spelar i en grupp på ca 20 elever och får lära dig grunderna i ackordspel. Vi sjunger och kompar till låtar från många olika musikstilar.

Plats och tid läsåret 2021/2022
Fässbergsskolans musiksal, Fiskargatan 4
Måndagar 18.00-18.50
Tisdagar 17.30-18.20
Torsdagar 17.30-18.20

Kursavgift: 800 kr/termin
Antagning: Höst, kursen är 1-årig.

Vill du söka Kulturskolans kurser?

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad