Gå med i en idrottsförening

I Mölndal finns ett stort utbud av föreningar för dig som vill idrotta.

En del av ett fotbollslag sitter i ring och hänger.

Fotboll

I Mölndals stad finns flera fotbollsföreningar. Både Jitex Mölndal BK som är en damfotboll förening och Lindome GIF ligger högt upp i respektive seriesystem. Andra föreningar i staden med väldigt många aktiva medlemmar i flera åldersgrupper är Kållereds SK och Mölndal IF Fotboll. Men det finns även mindre klubbar i flera stadsdelar så som Balltorps FF, BK Bifrost, Fässbergs IF och Dalen/KFF.

Cheerleading

GC Troops har träningslag för tjejer och killar mellan åldrarna 9-15 år. De håller till på Pedagogen Park och har prova på varje termin.

Ishockey

Mölndal är en anrik stad när det kommer till ishockey och sporten har varit stark länge i Mölndal. IIF Mölndal Hockey är en av dessa föreningar tillsammans med att Kållereds SK har en hockeysektion i föreningen.

Innebandy

Det finns två innebandyföreningar i Mölndal som heter Mölndal IBF och Lindome IBK. Två föreningar med lag både för killar och tjejer och på junior- och seniornivå.

Handboll

Mölndals Handbollsförening är Mölndals enda handbollsklubb. De har lag för tjejer och killar från 8 års ålder upp till senior. Föreningen ordnar även ofta handbollsskola på skolloven för alla att testa på.

Basket

Mölndals basketförening heter Kvarnby basket och trots namnet tränar klubben i flera hallar i kommunen. Föreningen har lag för flera åldrar och för både tjejer och killar. Föreningen har även ett seniorlag och breddlag för damer.

Ridning

I Gunnebo ryttarsällskap finns aktiviteter och ridskola för personer i alla åldrar. Föreningen har ofta prova på- aktiviteter på skolloven.

Skateboard

Mölndals skateboardförening håller till i bland annat skateparken i Kållered. De håller ofta prova på och skateskola för alla åldrar.

Kampsport

Mölndal har ett brett utbud av olika kampsportsföreningar från Lindome Judoklubb i söder till IKVM som tränar i Bifrost. Karateklubbar som Mölndals karateklubb och Mölndals Kyokushin Karate. Det finns även flera föreningar där du kan testa på olika typer av kampsport, två exempel är Mölndal Martial Arts och budoklubben shoindo.

Alla kampsportsföreningar jobbar för att du kan vara med oavsett ålder och tidigare erfarenhet, där tjejer och killar ofta tränar med varandra.

Publicerad: 2022-03-04 15.34
Senast uppdaterad: 2024-01-18 11.52
Dela sida: