Träna ute

Vill du träna ute ska du testa något av våra utegym eller näridrotts­­plats eller ta en löptur på ett el­­ljusspår.

En person i rullstol spelar basket med en person som står.

Elljusspår

Vill du träna efter solnedgången ska du prova något av våra elljusspår. Längden på spåren varierar, men de flesta sträckorna är mellan en och tre kilometer långa. Det finns elljusspår i Lindome, Kållered och Mölndal.

Näridrottsplatser

näridrottsplatserna kan du bland annat spela basket och fotboll, åka inlines och skateboard. De fungerar också som samlingsplatser för de boende i området.

Utegym

Kombinera din promenad eller joggingrunda med styrketräning. Utomhus­träning är ofta ett bra sätt att motionera och samtidigt få frisk luft.

Det finns 14 utegym spridda i Mölndal, Eklanda, Kållered och Lindome. Flera av utegymmen är i anslutning till motionsspår. De har alla lite olika utrustning. På några finns maskiner i metall och på andra redskap i trä. Dessutom finns det fler platser för utomhusträning på till exempel näridrottsplatser.

När du tränar på utegymmen gör du det på eget ansvar. Använd gärna handsprit och om du har med en handduk, torka gärna av redskapet efter dig. Tänk på att inte skräpa ner, släng skräpet i papperskorgar eller ta med dig hem.

Kommunens utegym

Publicerad: 2022-03-09 13.27
Senast uppdaterad: 2022-04-01 09.37
Dela sida: