Snart utförs behörighetskontroll i våra it-system

En behörighetskontroll i våra system initieras av vof it, vård- och omsorgsförvaltningens it-support. Först ut är systemet Treserva där kontrollen påbörjas vecka 46.

Chef kontrollerar behörighet

Du som chef kommer få ett mail med uppmaning om att kontrollera dina medarbetares behörigheter. Du får med en instruktion för hur man ser sina medarbetares behörigheter i Treserva samt en instruktion på hur du rapporterar utförd kontroll och hur du gör för att avanmäla behörigheter.

Du ansvarar över att kontrollera enligt följande:

  • Se till att medarbetare har rätt roll i Treserva. Exempelvis ska en medarbetare som tidigare var samordnare, men avslutat detta uppdrag, inte längre ha samordnarbehörighet i verksamhetssystemen.
  • Du beställer avslut/ändring via Digital support och bekräftar i separat ärende till VOF IT vilka enheter du har kontrollerat.
  • Bekräftelsen är viktig för att säkerställa att kontrollen är genomförd även om ingen ändring är aktuell.
  • Behörighetskontrollen ska vara genomförd senast 2023-12-01

Avsluta behörighet

Du som enhetschef ansvarar för att avsluta behörighet för de medarbetare som inte längre finns på arbetsplatsen. Du avslutar behörighet genom att skicka ett ärende från sidan Behörigheter.

Har medarbetaren bytt enhet avslutas enbart behörigheten till tidigare enhet och inte hela användarkontot.

Enligt rutin

Behörighetskontrollerna är en del av förvaltningens systematiskta informationssäkerhetsarbete. Vi behöver säkerställa att behörighet till känslig information i våra verksamhetssystem baseras på aktuell organisatorisk tillhörighet och arbetsuppgifter.

Kontakt

Om du har frågor om nyheten kan du kontakta vof it via vof.it@molndal.se.

Publicerad: 2023-11-10 14.21
Senast uppdaterad: 2023-11-10 14.48
Dela sida: