Fakta om Mölndal

Mölndals stad är en naturskön kommun, strax söder om Göteborg, med ett dynamiskt näringsliv och en intressant historia. Mölndal har cirka 70 000 invånare och drygt 5000 anställda som arbetar i kommunens tio olika förvaltningar.

Kalkylark. Foto: David Scharzenberg från pixabay.com

Mölndal är den tredje största kommunen i Västra Götalands län och har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden samt västkustbanan och kust till kustbanan.

Här samsas moderna bostadsområden med vidsträckta naturområden och idyllisk landsbygd. Om du bor i Mölndal, Kållered eller Lindome har du nära till service och rekreation, samtidigt som storstadens utbud finns inom bekvämt räckhåll.

På de flesta håll är service i form av grundskola, barnomsorg och äldreomsorg väl utbyggd. Här finns ett sjukhus och flera moderna vårdcentraler.

Som gammal kulturbygd finns det många unika miljöer i Mölndal. Gunnebo slott och trädgårdar och Kvarnbyn är bara några av sevärdheterna.

Kommun med stadsrättigheter

Nuvarande kommun bildades genom en sammanslagning av Mölndal, Kållered och Lindome 1971. Den nya kommunen fick namnet Mölndals kommun.

1922 fick Fässbergs kommun stadsrättigheter och sedan 2004 heter kommunen åter Mölndals stad.


Dela på:

Senast uppdaterad