Därför sökte jag till Yrkeshög­skolan Campus Mölndal

Alejandra är en av många som redan har sökt till en av våra utbildningar med start i höst. I en intervju berättar hon varför hon sökte utbildningen och vad som gör att våra utbildningar sticker ut i mängden.

Vem är du och vad har du gjort tidigare?

Jag heter Alejandra López, är systemingenjör och tog examen 2004 i Maracay, Venezuela. År 2020 fick jag möjligheten att återuppta mitt yrke i Sverige, ett land fullt av möjligheter.

Under perioden innan hade jag inte möjlighet att utöva mitt yrke ordentligt och jag har jobbat både som militär, nagelterapeut samt som affärskvinna inom kosmetiksektorn under cirka 6 år i mitt älskade Valencia-Spanien. Jag har dessutom studerat programmering under nästan hela 2020 samt delar av 2021.

Du har sökt till utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist. Vill du berätta varför?

I början av 2020 hade jag turen att bli introducerad av några av mina lärare till konceptet "The Cloud". Jag minns mitt ansikte när de berättade om Amazon för första gången och jag tänkte: självklart Amazon, den där plattformen där vi alla beställer saker, eller hur?

Och där, mitt i min okunnighet så upptäckte jag AWS och dess värld av mikrotjänster som utvecklats för att göra våra liv enklare. Molnet fångade min uppmärksamhet från första stund, så till den grad att jag idag har en AWS-certifiering (Cloud Practitioner). Det var på det viset jag blev motiverad att fördjupa mina studier och på internet upptäckte jag denna utbildning: Moln- och virtualiseringsspecialist och jag tänkte, det här, det här är det jag vill lära mig.

Vill du berätta varför du valde Yrkeshögskolan Campus Mölndal?

I oktober 2021 fick jag möjligheten att gå en kurs om CI/CD på Campus Mölndal Yrkeshögskola och från första stunden kände jag mig i rätt händer för avancerad och professionell utbildning. Min lärare var Robin Kamo, som är professionell och har stor erfarenhet av det han gör, och genom hans undervisning har jag som person vuxit mycket inom yrkesområdet, så mycket att den kursen motiverade mig att fortsätta studera på egen hand om containerisering och CI/CD.

Det engagemang som personalen på Campus Mölndal visar för var och en av sina studenter är beundransvärt, vi behandlas som individer och de försöker alltid vägleda oss i vår utveckling. Personligen kände jag mig som hemma.

Jag fick även möjligheten att etablera kontakt med Jennie Efraimsson som är handledare på utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist, och hon har rådgivit mig och hjälpt mig på alla sätt hon kunnat.

Jag rekommenderar verkligen denna Yrkeshögskola, eftersom den erbjuder kvalitetsutbildning och förbereder sina elever för den verkliga IT-världen, speciellt eftersom klasserna undervisas av yrkesverksamma som själva aktivt arbetar inom IT-sektorn och därmed går i spetsen för de senaste tekniska utvecklingarna.

Enligt min åsikt finns det få IT-utbildningar som erbjuder den höga kvalitet som Campus Mölndal Yrkeshögskola gör.

Läs mer om utbildningen och hur du ansöker:

Publicerad: 2022-08-26 14.42
Senast uppdaterad: 2022-08-26 14.42
Dela sida: