Resan för att bli Javautvecklare

Aram började sin it-resa genom att läsa en yrkes­utbildning på Campus Mölndal och märkte snabbt att it och programmering var rätt val för honom. Idag läser han YH-utbildningen Javautvecklare- Integration med målet att bli Javautvecklare.

Under sin yrkesutbildning fick Aram en försmak av programmering inom webbutveckling, något han direkt fick intresse för och något han ville gå in på djupet inom. Efter att gjort valet att fortsätta sin IT-resa på Yrkeshögskolan Campus Mölndal ansåg han att utbildningen Javautvecklare- integration var den som passade honom bäst.

Jag är överlycklig att få läsa den här utbildningen. Jag är fortfarande ganska ny på utbildningen men något jag kan säga är att det är riktigt kul med all programmering, säger Aram.

Hjälp från skolan att hitta praktikplats

Likt många andra så var det väldigt viktigt för Aram att utbildningen erbjöd Lärande i arbete (LIA) men även att skolan med sitt breda nätverk kan hjälpa till att hitta en LIA-plats. Att få denna hjälp är just en av de förväntningar som Aram har på utbildningen men även något som han är säker att skolan kommer hjälpa till med.

Alla andra förväntningar som jag har haft har skolan redan uppnått på under en månad så jag är säker på att de kommer att fortsätta leverera, säger Aram.

Enligt Aram är det just bemötandet från lärarna och utbildningsledarna som har stuckit ut och han förklarar deras bemötande som fantastiskt.

Man ser direkt att dessa personer verkligen kämpar för att vi studerande ska få hjälp med allt vi behöver, fortsätter Aram.

Försöker övertala andra att söka utbildningen

Aram menar att hans IT-resa har varit så rolig att han just nu håller på att övertala både vänner och familjemedlemmar att börja studera inom IT.

Är du intresserad av att läsa mer om eller ansöka till utbildningen Javautvecklare- Integration? Läs mer på vår utbildningssida:

Publicerad: 2023-03-20 09.28
Senast uppdaterad: 2023-05-16 19.46
Dela sida: