Barnskötare flex

En barnskötare sitter vid ett bord med flera barn.

Start: 14 aug 2023

Längd: 1380 poäng

Studietakt: 100 %

Praktik: Minst 30 %

CSN: Ger studiemedel

Anmälan: Ansökan är stängd

Vill du arbeta med barn och barnens utveckling, ge de stimulans och trygghet, ge omsorg och möjlighet till lärande? Då ska du söka den här utbildningen.

Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar av ditt arbete som barnskötare. Du kommer tillsammans med förskolläraren ansvara för barnen på en del av en förskola.

Utgångspunkten för arbetet är läroplanen för förskolan. Barnen är i barnomsorgen från att de är ungefär ett till sex år gamla. I ditt framtida yrke kan du arbeta hos både privata och kommunala arbetsgivare.

Utbildningen kan läsas med eller utan språkstöd. Om du vill läsa utbildningen med språkstöd behöver du läsa ytterligare språkkurser.

I din utbildning ingår både teori och praktik. I de teoretiska delarna får du bland annat lära dig om det pedagogiska uppdraget utifrån styrdokument. Du får även läsa om etik, barns rätt, pedagogisk planering och pedagogiskt förhållningssätt.

Barnskötaren ansvarar tillsammans med förskolläraren för barnen på en del av en förskola.

Din uppgift blir att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar av jobbet. Utgångspunkten för det som händer på förskolan är läroplanen för förskolan.

Kurser

 • Kartläggning 80p
 • Hälsopedagogik 100p
 • Naturguidning 1 100p
 • Barns lärande och växande 100p
 • Kommunikation 100p
 • Lärande och utveckling 100p
 • Människors miljöer 100p
 • Pedagogiska teorier och praktiker 100p
 • Pedagogiskt ledarskap 100p
 • Pedagogiskt arbete 200p
 • Skapande verksamhet 100p
 • Etnicitet och kulturmöten 100p

 • Specialpedagogik 1 100p

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

I din yrkesutbildning ingår praktik. Arbetsförlagt lärande innebär just att du är på en arbetsplats och genomför en del av din utbildning där. Under din utbildning får du följa en handledare som stöttar dig.

Du kommer att följa din handledares arbetstider vilket kan innebära att du behöver arbeta helger och kvällar. Du kan även behöva arbeta tidigt på morgonen. Du får vara beredd på viss restid till din APL-plats.

Om din ansökan blir godkänd kan du bli kallad till informationsmöte. Om du går vidare blir du antagen till utbildningen.

Kurs- och antagningsbesked:

Du kommer att kunna se beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

För att kunna läsa denna utbildning behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

 • Svenska eller svenska som andraspråk

Är du intresserad av mer information kring utbildningen? Kontakta oss via formuläret nedan.

Vi sparar endast dina personuppgifter under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Mer information om hur dina personuppgifter hanteras hittar du på molndal.se/personuppgifter.

Senaste nytt

Närbild på en kvinna som tittar mot kameran med ett citattecken i högra hörnet.

Ett bra upplägg

Jag är supernöjd med utbildningens upplägg. Mycket kunniga och engagerade lärare som verkligen vill att vi ska lyckas med utbildningen.

Helen

Publicerad: 2023-04-05
Senast uppdaterad: 2023-08-14