Nobelfest på Franklins

Den traditionsenliga Nobelfesten för Franklins gymnasium's elever anordnades i tisdags kväll i Möllan.

För tredje året anordnades Nobelfesten på Franklins Gymnasium. Nobelfesten är anordnat av skolan för alla elever och förutom högtidlighet med finklädsel på festen serveras det god plockmat och tävlades det i bland annat quiz med Nobel-tema. Ett band med livemusik med elever från skolan spelade och en lärare spelade fiol. Men den viktigaste delen av kvällen var att det delades ut egna Nobelpriser.

Nobelpriserna som delades ut var tillverkade av eleverna som går andra året i teknikprogrammet med inriktning produktutveckling och de delades ut på festen till lite olika bedrifter som gjorts under det gångna året. Exempel på dessa priser var en riktigt klurig mattetävling, Haiku dikt-tävling, och i ämnet life science hade eleverna gjort filmer som handlade om en ”riktig” Nobelprisvinnare och vad hen fick priset för.

En av de andra vinnarna var laget som vann den årliga bowlingturneringen. I år var det lärarlaget som vann, men nobelt av dem så lät de eleverna på andra plats vinna. Det delades även ut stipendier i spanska till två elever som under året hade utmärkt sig väl och hela skolan gjorde efter några timmar sittandes en gemensam ”Just Dance” till låten Rasputin under mycket skratt.

Ett härligt avslut på terminen för eleverna och personalen på Franklins som nu laddar upp batterierna efter en intensiv termin. Nu ser vi fram emot nästa år!

Dela på:

Senast uppdaterad