Om Franklins

Välkommen till Franklins gymnasium. Här ger vi dig bästa möjliga förutsättningar att ta dig vidare till din drömutbildning på universitet eller högskola.

På den lilla skolan med de stora möjligheterna kommer du att få allt du behöver. Engagerade lärare, pedagogik i framkant, nyrenoverade lokaler, modernt kemilabb och kunskapsutbyten med forskare från AstraZeneca. Vi tror nämligen att det kommer att göra våra elever både motiverade, intresserade och väl rustade inför framtiden. Vår målsättning är lika enkel som ambitiös – vi vill skapa en av Sveriges bästa gymnasieskolor.

Genomtänkt skola med tydligt mål

Inför uppstarten av Franklins gjordes ett gediget förarbete. Med den höga målsättningen att skapa en av Sveriges bästa gymnasieskolor ville vi säkerställa att vi gjorde rätt - från början.

Vi lyssnade till elever på grundskola och gymnasium. Vi pratade med företag. Vi lärde oss om Life Science. Vi fördjupade oss inom pedagogisk forskning. Men framförallt lät vi 2400 högskolestudenter tycka till. Vad på gymnasiet var bra? Vad hade kunnat göra dem ännu bättre förberedda för högskolan?

Resultatet blev en unik gymnasieskola med fokus på att du ska bli så förberedd för vidare studier som du bara kan bli. Och hur detta går till i praktiken - det kan du läsa mer om här.

Centralt belägna och superfräscha lokaler

Franklins gymnasium ligger i nyrenoverade och fräscha lokaler i kulturhuset Möllan (före detta biblioteket), i absolut närhet till Mölndals nybyggda stadskärna och ett stenkast från bra kommunikationer. Här finns studiero, utrymme för grupparbeten och trevliga umgängesytor i en avslappnad miljö.

En Life Science-profil som inspirerar

På Franklins gymnasium finns Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet, båda med Life Science-profil. När du lär dig mer om Life Science kan du ta första steget mot att aktivt förbättra livsvillkoren för oss människor. Du som har ett teknikintresse, är nyfiken på människokroppen, har en matematisk förmåga eller intresse för artificiell intelligens kan vara en av de som skapar framtidens livräddande och livsförbättrande innovationer. Franklins har ett unikt samarbete med AstraZeneca, Sveriges ledande bioläkemedelsföretag. Kanske är det du som i framtiden är med och botar diabetes, astma, cancer eller bromsar växthuseffekten?

Kommunal stabil huvudman

Franklins gymnasium är en kommunal skola, som drivs av Mölndals stad.

Arrow-right

Dela på:

Senast uppdaterad