Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

FRANKLINS GYMNASIUM

Translate

Om Franklins

Välkommen till Franklins gymnasium. Här ger vi dig bästa möjliga förutsättningar att ta dig vidare till din drömutbildning på universitet eller högskola.

På den lilla skolan med de stora möjligheterna kommer du att få allt du behöver. Engagerade lärare, pedagogik i framkant, nyrenoverade lokaler och kunskapsutbyten med forskare från AstraZeneca. Vi tror nämligen att det kommer att göra våra elever både motiverade, intresserade och väl rustade inför framtiden. Vår målsättning är lika enkel som ambitiös – vi vill skapa en av Sveriges bästa gymnasieskolor.

Inriktning Life Science

På Franklins gymnasium finns Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet, båda med Life Science-profil. När du lär dig mer om Life Science kan du ta första steget mot att aktivt förbättra livsvillkoren för oss människor. Den som har ett teknikintresse, är nyfiken på människokroppen, har en matematisk förmåga eller intresse för artificiell intelligens kan vara en av de som skapar framtidens livräddande och livsförbättrande innovationer. Franklins har ett unikt samarbete med AstraZeneca, Sveriges ledande bioläkemedelsföretag. Kanske är det du som i framtiden är med och botar diabetes, astma, cancer eller stoppar växthuseffekten?


Dela på:

Senast uppdaterad 2019-10-04 12.39

Kunskapsutbyte med forskare från AstraZeneca

"Genom att stötta Franklins gymnasium är vi på AstraZeneca med och inspirerar nästa generations forskare och specialister inom medicin och teknik. Ni behövs i framtiden för att vi tillsammans ska kunna fortsätta rädda liv och förbättra människors hälsa i hela världen."

Matti Ahlqvist, platschef AstraZeneca Göteborg