Arbetsplatsträff i trädgårdslandet

Häng med stadens dagbarnvårdare på inspirations-apt mitt i naturen!

Dbvapt, skf

Alla dagbarnvårdare i staden sammanstrålade häromdagen hemma hos mig, Elisabeth Sjö, i östra Kållered. Vi samlas kring ämnet lärmiljöer och tillsammans med två av mina kollegor, Monica Hallengren och Agneta Appelqvist, visar jag upp två lärmiljöer där vi ofta har olika samlingar med barnen.

Odlingsstilleben dbv
Dbv ser på köksis

Köksis

I Köksis planterar vi, sår, vattnar, rensar, gödslar, skördar, njuter, lär oss om kretslopp, samspel, naturkunskap och mycket mer. Vi odlar, smakar, luktar, känner, njuter och skördar med dagbarnen. Vi tar in mångfald, matematik, naturkunskap i arbetet och ställer hypoteser, reflekterar och lär oss massor, både pedagoger och barn.

Lägerplatsen

Här leker, klättrar, balanserar, upptäcker, eldar och grillar vi. Det finns holkar till stora och små fåglar, bon för ekorre och igelkott och olika insekter. Här ligger också den Magiska Sagovärlden, med en portal in till världen där allt kan hända. En värld vi skapar tillsammans med barnen efter deras önskemål. Här på lägerplatsen praktiserar vi sagolik utomhuspedagogik. Spännande!!

Portal dbv
lägerplats ute dbv

Lärmiljöer i skogen

Precis som de flesta barn trivs vi vuxna i skogen. Hoppas ni inspireras av oss, tar vara på era lärmiljöer utomhus och är rädda om varandra!

Elisabeth Sjö, dagbarnvårdare i Kållered.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Dela på:

  Senast uppdaterad

  Dagbarnvårdarbloggen

  Mölndals dagbarnvårdare berättar om sin pedagogiska verksamhet

  Bloggarkiv