Play

På Play får du möta personer i skolförvaltningens verksamheter som berättar om lärande och utveckling. Du kan hitta fler filmer i rullgardinsmenyn på vänster sida i YouTube-spelaren.

Filmer | Poddar

Podcast CSR Framtidens Forskare AstraZeneca

Att spela på ett lyckohjul kan vara både spännande och givande. När AstraZenecas anställda får snurra på elevernas frågehjul är det vinst varje gång. Gör man dessutom en podd av det hela så kan fler dela på vinsten.

Rundvisning på Skatan återanvändningscenter

Varmt välkomna att kika in på Skatan återanvändningscenter i Mölndal. Carina Eriksson och Kajsa Lindgren ger en inspirerande guidad tur genom Skatans lokaler och material.

Lärmiljöer för ett upplevelsebaserat lärande

I det fjärde avsnittet av Pedagog Mölndals FikaPodd möter du lärarna Anne-Christine Kaipiainen och Karin Mellegård på Västerbergsskolan i Mölndal som sedan 10 år tillbaka har testat nya lärmiljöer. Genom att stimulera lärandet med aktiviteter och upplevelser på platser utanför klassrummet, har de arbetat framgångsrikt med att få eleverna att nå kunskapskraven. Nu är de snart aktuella i en ny bok om utomhuspedagogik.

Toleransprojektet Mölndal

När eleverna i Toleransprojektet, besöker verklighetens platser i Polen blir undervisningen i mänskliga rättigheter och tolerans, på riktigt.

Konst som känns i kroppen

När förskoleklassen på Hällesåkersskolan möter skådespelarna från Masthuggsteatern skapas förståelse genom ett annat språk än bara det talade ordet.

Att sväva på moln

På Skånhällaskolan i Lindome har man fått helt nya ögon på läsförmågan.
Det handlar om ett digitalt screeningverktyg som mäter läsförmågan genom att kartlägga elevernas ögonrörelser.

Nior i proffsigt FN-rollspel

Agenda for the Climate Summit Fässbergs school, UNEP, hölls 23 maj i Mölndal, för allra första gången för årskurs 9. Det blev ett riktigt proffsigt rollspel om FN där 150 niondeklassare spelade delegater från ett trettiotal medlemsländer i Generalförsamlingen.

Ett riktigt viktigt varv

Specialvarvet, det allra gladaste och viktigaste Göteborgsvarvet. Häng med eleverna på Katrinebergs grundsärskola ända in i mål på Slottsskogsvallen.

Digiscreen på Skånhällaskolan

Efter ett lyckat pilotprojekt på Skånhällaskolan så har Mölndals skolor kommit igång med projektet Digiscreen med målet att främja läsutveckling och läsförståelse med hjälp av AI-baserad lässcreening.