Sommarjobb inom äldreomsorg

Vill du ha ett sommarjobb där gemenskap, glädje och värme är en del av vardagen? Sök våra tjänster inom äldreomsorg!

Två medarbetare som tittar på varandra framför en bil.

Inom verksamhetsområdet äldreomsorg ger vi stöd och omsorg till äldre personer. Inom hemtjänst kan du även komma att ge stöd åt yngre med funktionsnedsättning. Vi söker sommarvikarier inom flera områden.

Arbetet inom hemtjänst innebär att du ger stöd, vård och omsorg i personens hem. Insatserna som du utför är planerade i en individuell plan, vilket innebär att brukarens behov står i centrum och styr ditt arbete.

Du arbetar på schemalagda arbetstider under dagtid, kväll eller nattid, vardag som helg med varierande sysselsättningsgrad runt 75-90%.

På korttidsenhet bor personer som av något skäl inte kan återvända hem direkt efter en sjukhusvistelse eller som är i behov av palliativ vård. Personen bor på korttidsenheten under en begränsad tid.

Trygg hemgång är en tillfällig insats efter sjukhusvistelse för att personen ska känna trygghet och bli så självständig som möjligt under sin återhämtning. Det är ett alternativ till korttidsplats och innebär att personen får ett individuellt stöd i sitt hem av ett tvärprofessionellt team.

Du arbetar på schemalagda arbetstider under dagtid, kväll eller nattid, vardag som helg med varierande sysselsättningsgrad runt 75-90%.

Arbetet inom nattpatrull innebär att du ger stöd, vård och omsorg i den personen hem nattetid. Insatserna som du utför är planerade i en individuell plan, vilket innebär att brukarens behov står i centrum och styr ditt arbete.

Arbetar du inom trygghetslarm ger du stöd och service till personer som bor i eget boende och som efterfrågar hjälp via sitt trygghetslarm.

Till våra äldreboenden söker vi sommarvikarier som har ett genuint intresse för människor, att ge service och skapa trygghet samt glädje för äldre med demenssjukdom eller somatisk sjukdom.

Du arbetar på schemalagda arbetstider under dagtid, kväll eller nattid, vardag som helg med varierande sysselsättningsgrad runt 75-90%.

Krav för att få jobba som sommarvikarie

Du behöver vara minst 18 år gammal.

För att vi ska få anställa, anlita eller ta emot dig i våra verksamheter måste du enligt lag och rutin i staden visa upp ett utdrag ur belastningsregistret, ett så kallat registerutdrag.

Inom hemtjänst, trygghetslarm och nattpatrull samt trygg hemgång krävs ett B-körkort.

Rekryteringsprocessen

Du behöver genomgå vår rekryteringsprocess för att bli sommarvikarie inom vård och omsorg. Du söker någon av annonserna genom rekryteringsverktyget Visma Recruit. Aktuella annonser finns här på hemsidan.

När du skickat din ansökan får du en bekräftelse via e-post.

Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail.

Efter din ansökan kan du bli inbjuden till intervju. Då får du ett mail av oss.

Boka tid för intervju

I mejlet du får av oss finns antingen en bokad tid av oss där vi ber dig komma, eller så kan du boka tid själv.

Intervjun sker på plats och du behöver därför ta dig till Vikarieenheten inför intervjutillfället.

Gruppintervju

Vi erbjuder gruppintervjuer, vilket betyder att du tillsammans med andra kandidater träffar en rekryterare. Under intervjun kommer du att få viktig information du behöver veta inför arbetet i sommar. Du kommer även få svara på lättare frågor så att vi kan få lära känna dig lite bättre.

Förbered dig

Förbered dig genom att ordna med följande:

  • Ett utdrag ur belastningsregistret. För att arbeta som vikarie inom vård och omsorg måste du visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.*
  • Mobilnummer och mailadress till två referenser. Minst en av dessa bör vara en chef. Referenserna rapporterar du in digitalt via referenssystemet Refapp.
  • Kopior på betyg eller examensbevis. Detta lämnas in digitalt via vår e-tjänst.
  • Kopior på eventuella tjänstgöringsintyg med arbetslivserfarenhet du vill ha tillgodosedd inför lönesättning. Detta lämnas in digitalt via vår e-tjänst.

*Det utdrag du ska beställa heter Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret. Vill du arbeta med barn med funktionsnedsättning beställer du även det utdrag som heter Arbete med barn med funktionsnedsättning.

Beställ belastningsregister i god tid, gärna redan när du ansöker då handläggningstiden kan vara upp till två veckor.

När du fått hem ditt belastningsregister lämnar du in det digitalt via vår e-tjänst.

Vi ringer dig om vi erbjuder en tjänst. I detta samtal får du information om lön och arbetsplats.

Efter samtalet kommer du att få signera ett anställningsunderlag och göra en digital introduktion på 3,5 timmar. Du får betalt för att gå introduktionen.

När du gjort detta kommer enhetschefen på enheten du ska arbeta på att ringa upp dig angående din bredvidgång på arbetsplatsen.

Varmt välkommen!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad