Åbybadet slutbesiktat och godkänt

Det är fortfarande några månader kvar till det första doppet men idag avslutas en fem år lång period av planering, projektering och byggnation av det nya Åbybadet.

Mölndals stads fastighetschef Emelie Santinelli och Vestias VD Christian Wieland skakar hand utanför det nya Åbybadet i samband med att Åbybadet övergår i Mölndals stads ägo

Vestias VD Christian Wieland och Mölndals stads fastighetschef Emelie Santinelli skakar hand utanför entrén till det nya Åbybadet i samband med att fastigheten tas över av Mölndals stad den 30 mars.

Ludwig Nöjd, Mölndals stads projektledare för byggnationen av Åbybadet, vad är det egentligen som händer idag?

- Rent formellt är det så att Åbybadet övergår från att vara ett byggprojekt lett av Vestia till att vara en fastighet i stadens ägo. Det innebär också att Åbybadets personal får tillträde till fastigheten och kan börja göra sig hemmastadda och förbereda sig inför invigningen till sommaren.

Du har levt med Åbybadet i nästan fem år, hur känns det idag?

- Det känns ärofyllt att ha varit en del av det här projektet. Under hela den här tiden har jag mötts av ett stort engagemang från alla involverade, från politiker och tjänstemän inom staden till entreprenörer och projektörer i projektorganisationen. Tack vare det engagemanget tillsammans med Vestias platsledning har vi nu fått Åbybadet överlämnat till staden.

Fullt så länge som fem år har inte Vestias platschef Peter Höjer levt med Åbybadet, men tre år har gått sedan det första spadtaget.

- Samarbetet med Mölndals stad har varit jättebra och framgångsrikt redan från dag ett. Ett så här stort och långt byggprojekt innehåller förstås utmaningar. Väder och vind är en av dem. Och budgetar och tidplaner som ska hållas. Och så en pandemi på det med allt vad det har inneburit för leveranser. Men vi har löst det tillsammans på ett föredömligt sätt tycker jag. Och ett riktigt fint badhus har det blivit.

Platschef Peter Höjer från Vestia och Ludwig Nöjd, projektledare i Mölndals stad, skakar hand utanför entrén till Åbybadet

Platschef Peter Höjer från Vestia och Ludwig Nöjd, projektledare i Mölndals stad.

Unikt samarbete

Även Vestias VD Christian Wieland vill lyfta fram samarbetet med Mölndals stad.

- Tack vare ett unikt samarbete mellan Mölndals stad och Vestia är det nya Åbybadet nu färdigbyggt och överlämnat till staden. Slutresultatet överträffar allas våra förväntningar och det kommer även framtida besökare att uppfatta och uppskatta. Med väl genomtänkta materialval och gott om dagsljusinsläpp får jag själv känslan av att komma in i en varm och inbjudande spamiljö, fast av större storlek. För oss på Vestia känns det extra speciellt att vi som Mölndalsföretag har fått förtroendet att genomföra projektet på vår egen hemmaplan. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade som har bidragit till ett mycket väl genomfört projekt.

Historisk händelse

Mölndals stads nytillträdda fastighetschef Emelie Santinelli säger så här.

- Öppnandet av det nya Åbybadet till sommaren kommer att bli en historisk händelse för Mölndalsborna. Många Mölndalsbor har en anknytning till det gamla badhuset och vi vet att det nya badet är mycket efterlängtat av dess invånare och vi tycker att vi har lyckats skapa ett av de finaste badhusen i Sverige. Vi har utformat det så att det ska passa alla, såväl yngre som äldre och allmänhet såväl som föreningsliv.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad