Fira advent i Kvarnbyn

På lördag och söndag bjuder Kvarnbyns verksamheter in till Jul i Kvarnbyn, en julupplevelse för stora och små i den stämningsfulla kulturmiljön. Det blir julmarknad såväl som öppet hus och kulturprogram runt om i området.

Längs med forsen i Kvarnbyns gamla fabriksbyggnader samlas en blandning av kulturföreningar, konstateljéer, museer, företag, hantverkare och butiker. Första helgen i advent bjuder de gemensamt in till Jul i Kvarnbyn med ett fullspäckat julprogram för besökare i alla åldrar.

Välkommen 2 och 3 december, 12.00-17.00!

Mer än bara en julmarknad

Stig in i öppna ateljéer och köp konst direkt från konstnärer, lär dig mer om hantverksmässig tillverkning av tapeter eller av handgjort papper, lyssna till härlig musik, julpyssla och skapa själv, träffa tomtemor och tomtefar eller varför inte skaffa en julig tatuering?

Kvarnbyns verksamheter bjuder in till en bredd av aktiviteter under helgen. Hela programmet, alla tider och platser, hittar du på julikvarnbyn.se.

Marknad och butiker med lokalt hantverk

För den som är ute efter att köpa klappar blir det julmarknad med utställare på flera platser, både inne och ute. Hos Kvarnbyns lokala hantverkare och butiker kan du självklart också köpa unika, handgjorda julklappar.

Missa inte heller att besöka Svenska kyrkans julklappsbord i Mölndals Hembygdsförenings museum i Götaforsliden för att lämna en gåva – ej inslagen – till behövande barn och unga!

Ställ bilen hemma

I Kvarnbyn är flera vägar avstängda för att göra evenemanget så säkert som möjligt. Här finns också ont om parkeringsplatser. Ställ bilen hemma och åk kollektivt om du kan! Läs mer om hur du tar dig hit.

Jul i Kvarnbyn arrangeras av verksamheterna i Kvarnbyn i samarbete med Mölndals stad.

Välkommen till Kvarnbyn i helgen!

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad