Mölndals stad får nycklarna till den nya isstadion

Åby isstadion är färdig. Nu ska de sista förberedelserna göras inför invigningen den 15 december.

Två personer skakar hand utanför Åby isstadion.

Christian Wieland, VD för Vestia Construction Group lämnar över nycklarna till Åby isstadion till Emelie Santinelli, fastighetschef Mölndals stad.

I februari 2022 började vi bygga en ny isstadion i Åby arenastad, tillsammans med entreprenören Vestia. Byggnationen pausades under vintern 2022–2023 för att Mölndal bandy skulle kunna ha någonstans att träna och spela under säsongen. Efter säsongen fortsatte byggnationen.

Den nya isstadion möjliggör fler timmar på isen

Den nya isstadion är en isolerad hall med sex omklädningsrum, en kanslilokal och ett café. Inbyggnaden möjliggör en mycket längre issäsong och ett stort antal fler timmar för alla isverksamheter - allmänhet, skolor och samtliga isföreningar.

Vi är mycket glada att isstadion snart kan öppna upp för allmänheten och föreningarna. Den blir ett viktigt och efterlängtat tillskott till Åby arenastad och till hela Mölndal, säger Emelie Santinelli, fastighetschef Mölndals stad.

Var med och invig isstadion den 15 december

Invigningen för allmänheten är planerad till fredagen 15 december. Då blir det bland annat skridskodisco på kvällen.

Lördag den 16 december är det föreningarnas dag och då blir det uppvisningar, tävlingar, en elitseriematch i bandy med mera. Programmen kommer ut snart, så håll utkik!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad