Elever från Mölndal är utvalda för att ställa frågor till Marcus Wandt

Elever från Sinntorpsskolan är utvalda för att vara med och ställa frågor under ett så kallat In-flight call med astronauten Marcus Wandt när han befinner sig på ISS - den internationella rymdstationen.

Elever från hela Sverige har fått möjlighet att skicka in frågor till Marcus, 14 frågor från hela landet har blivit utvalda och en av dem kommer från Sinntorpsskolan. Den utvalda frågan är skriven av en elev i årskurs 7 från Mölndals SU-grupp (särskild undervisningsgrupp för elever med autism) årskurs 7-9 på Sinntorpsskolan.

Live på Tekniska Museet

Klassen där eleven som skrivit frågan går kommer att få resa till Stockholm och vara med och själva ställa sin fråga till Marcus live från Tekniska museet den 29 januari. Marcus kommer att koppla upp sig med museet och prata med eleverna direkt från rymden. Eventet kommer även att sändas på Youtube så att alla nyfikna elever och vuxna runt om i Sverige kan vara med och lyssna.

Eleverna blev superglada och peppade. De tycker att det här ska bli jättespännande. Vi har höga förväntningar på programmet för dagen som verkar väldigt intressant och roligt, säger Pia Malmgård, lärare i SU-gruppen på Sinntorpsskolan.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad