Mölndal blev återigen årets tillväxt­kommun

För andra året i rad vann Mölndals stad priset som Årets tillväxtkommun 2023. Priset delas ut av aktörer i fastighetsbranschen.

Linus Hedberg, ordförande lokalstrategiska utskottet och Björn Marklund, samhällsbyggnadschef i Mölndals stad med prisplaketten på Fastighetsgalan på Berns Salonger i Stockholm.

Årets tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som har arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

Juryns motivering lyder:

”Årets tillväxtkommun tilldelas Mölndals stad för dess exceptionella insatser och framstående prestationer inom ekonomisk tillväxt, samhällsutveckling och skapande av en attraktiv stads- såväl som livsmiljö. Mölndals stad har under det senaste året visat på en imponerande förmåga att främja hållbar tillväxt och locka till sig nya investeringar.”

Det är fantastiskt roligt att vinna det här priset! Det visar också att vårt långsiktiga arbete för ett hållbart växande och samverkan mellan politik, tjänsteorganisation, näringslivet, investerare och mölndalsborna, har gett resultat, säger Mio Saba Sjösten, stadsdirektör i Mölndals stad.

På plats för att ta emot priset på Fastighetsgalan den 7 februari var ordförande lokalstrategiska utskottet Linus Hedberg, stadsdirektör Mio Saba Sjösten, samhällsbyggnadschef Björn Marklund, näringslivschef Carina Kloek-Malmsten och kommunalråd Eric Nilsson.

Att vi vinner priset två år i rad är naturligtvis väldigt roligt. Jag tror att resultatet av våra ambitioner att växa på ett ansvarsfullt sätt och i ett samskapande visar sig nu. Mölndals stad är en expansiv kommun med ett attraktivt läge, bra infrastruktur och välutvecklade kommunikationer. Vi arbetar med platsutveckling och trygghetsskapande. Vi har ett starkt växande internationellt näringsliv, vilket kräver att vi driver en innovativ stadsutveckling, där ny teknik och nya forskningsrön tas tillvara.

Relaterad information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad