Det händer i Mölndal, alla evenemang

 • Jubileumsutställning språkcaféerna i Mölndal


  2024-04-30 00.00
  Mölndals stadsbibliotek
  Utställning: 10 år – 10 berättelserKan vi göra världen bättre för varandra?För 11 år sedan Mölndal fick sitt första språkcafé, och sedan dess har många mölndalsbor varit med som besökare och volontärer.I den här utställningen berättar några av dem om hur deras möten har påverkat och förändrat livet. Följ med på 10 unika personliga resor!Utställningen är gjord av Mölndals stad som del av språkcaféernas tioårsjubileum. Är du nyfiken på våra språkcaféer? Hitta all info på molndal.se/sprakcafeSugen på att blir volontär? Hitta info på molndal.se/volontarSe utställningen april ut!
 • Vem ser Dim?


  2024-04-20 13.30
  Mölndals stadsbibliotek
  Välkommen på barnteaterföreställning med Teater Pero! En pjäs om att vara väldigt liten… men ändå inte minst.I skogen bor den pyttelilla figuren Dim som lever alldeles ensam bland kottar, blad och bär.
  Dims längtan efter att bli sedd är stor och därför är blicken ständigt riktad uppåt, mot de stora barnen som leker i skogen. Han är beredd att göra vad som helst för dem.
  Vad Dim inte märker är att det finns en krumelur som är ännu mindre, Lummer, som ständigt följer Dim i spåren – en som också vill bli sedd – sedd av Dim.

  Maria Nilsson Thores älskade bok Vem ser Dim? blir levande på scen och det b...

 • Lördagscafé för unga


  2024-04-20 20.00
  Fässbergs fritidsgård
  Varje lördag byter Fässbergs fritidsgård skepnad och blir ett café! Välkommen att köpa billigt fika, kaffe bjuder vi på! Förutom häng med dina vänner blir det också olika tema-aktiviteter att delta på för den som vill. Håll utkik på Instagram om vilket temat det blir.För dig som går i sjätte klass till 19 år.Kostnad: Kostar inget att komma, billigt fika finns att köpa för den som vill.Anmälan: Du behöver inte anmäla dig, bara kom. Tillgänglighet: Stor toalett och rullstolsramp finns.
 • Kulturskolan + Johannes Eckerström


  2024-04-20 18.00
  Fässbergssalen, Fiskargatan 4
  Johannes Eckerström, sångare i hårdrocksbandet Avatar, kommer till kulturskolan för ett samarbete med kulturskolans äldre elever. Efter några workshops i growl och att spela i band bjuder de på en konsert tillsammans.Avatar-låtar i kulturskoletappningPå spellistan för konserten står flera av Avatars låtar så som The dirt I'm buried in , Gun och Going Hunting . Medverkar gör Kulturskolans Storband, Sceniska kören, stråkensemble och rockband.Tänk på att skydda hörseln vid konserter, ta med öronproppar.Kostnad: Fri entré.Anmälan: Du behöver inte anmäla dig, bara kom.Arrangör: Mölndals kulturskola
 • Musikquiz med pizzaparty


  2024-04-22 16.30
  Brogatan 9, våning 1, Mölndals centrum
  Gillar du musik? Välkommen på musikquiz och pizzaparty hos oss på Ung-labbet! För dig som inte jobbar eller pluggar.För dig som är: 16–29 årKostnad: Allt är gratis, inklusive pizzaAnmälan: Du behöver inte anmäla dig, bara komPlats: Brogatan 9 (våning 1), Mölndals centrumTillgänglighet: Hiss finnsArrangör: Ung-labbet Mölndals stadKontakta oss: ung-labbet@molndal.se
  070-461 76 34
  Om Ung-labbet
  Ung-labbet är för dig som är mellan 16–29 år som inte arbetar eller studerar. Vi är ett gäng unga som vill nå andra unga så att vi tillsammans kan ta oss vidare.

 • Bli volontär - infomöte


  2024-04-23 15.00
  Mötesplats Åby
  Som volontär bidrar du med dig själv, dina erfarenheter och din fritid för ett mer trivsamt och mjukare samhälle. Du är alltid behövd. Du ger lite av dig själv och får mycket tillbaka!Du kan ställa upp som volontär på flera olika sätt, kanske vill du hjälpa personer träna svenska på språkcaféet? Eller träffa personer som känner sig ensamma och behöver sällskap? Kanske vill du vara volontär på olika evenemang?Vi söker alltid volontärer i olika åldrar och med olika erfarenheter och intressen.För dig som är: för alla.Kostnad: Fri entré.Anmälan: Anmäl dig i formuläret.Tillgänglighet: Stortoa och r...
 • Gaming på Fässbergs fritidsgård


  2024-04-23 21.00
  Fässbergs fritidsgård
  Spela dator på Fässbergs fritidsgård!Varje vecka tisdagar och torsdagar kl. 16-21 och jämna veckor fredagar kl. 17-22. Du bokar en dator i gaming-rummet med ditt gårdskort. Max en timme per person och dag.För dig som är: 12-19 år.Kostnad: Gratis!Anmälan: Drop in, begränsat antal platser.Tillgänglighet: Rullstolsramp och stor toalett.
 • Häng i skateparken


  2024-04-23 21.00
  Kållered skatepark
  Häng med Ung fritid i Kållereds skatepark! Vi har skateboards, kickbikes och skyddsutrustning du kan låna, helt gratis! Är du hungrig kan du köpa något gott i vårt café.Varje tisdag och torsdagar ojämna veckor kl. 16-21 fram till sommaren med start 9 april!För dig som är: 12-19 år, men alla är välkomna!Kostnad: Gratis, men fikat kostar en liten slant.Anmälan: Du behöver inte anmäla dig, bara kom.  
 • Bokcirkel på Kållereds fritidsgård


  2024-04-23 19.00
  Kållereds fritidsgård
  Kom och vara med i en rolig bokcirkel och träffa nya kompisar! Hämta boken ”Vi kom mer ändå bara bli becknare” av Rihab Garci gratis på Kållereds fritidsgård, 26 mars kl. 18:00. Vi kommer diskutera boken och fika tillsammans på 23 april kl. 18:00.Välkomna!För dig som är: 13-19 år.Kostnad: Gratis!Anmälan: Drop in, begränsat antal platser.Tillgänglighet: Stortoalett och hiss finns.
 • Prova-på Mindfulness i naturen i Bunketorp


  2024-04-24 13.00
  Bunketorp friluftsområde
  Hitta lugnet och få ny energi! Kom med till Bunketorps härliga natur för att prova på Mindfulnes, som på svenska kan kallas Medveten närvaro. Mindfulness kan minska stress, oro och ge hjärnan effektiv återhämtning. Genom att lära sig dämpa tankebruset och göra medvetna val kan vi också njuta mer av livets goda och öka vårt välmående.Vi oss långsamt, delvis under tystnad genom skogen. Ledare är Frida Wilhelmsson, diplomerad mindfulnesinstruktör på Team find Out.
  Frida håller även en kurs i mindfulness, på 4 tillfällen med start 15 maj.
  Plats: Bunketorp. Samling vid IK Uvens anslagstava ovanför p...

Dela på:

Senast uppdaterad