Lärlingsutbildningar

Vill du få aktuella yrkeskunskaper och lära dig om den senaste tekniken i branschen? Det bästa sättet är att utbilda dig som lärling.

Som lärling på Campus Mölndal blir du en del av vårt Lärlingscentrum. Här studerar du en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. På arbetsplatsen har du en handledare och på skolan har du en yrkeslärare som båda följer dig genom hela din utbildning. Varje utbildning börjar med en orienteringskurs på 2-4 veckor. Under denna tid bestäms det om du blir antagen.

På din lärlingsutbildning får du förståelse för yrket. Du får arbeta både praktiskt och teoretiskt. Du får in en fot i företaget, du blir en del av arbetslaget och du får nätverka med viktiga kontakter inom branschen.

När utbildningen är sökbar söker du utbildningen via kurskatalogen på GRvuxs hemsida.

Du kan söka en lärlingsutbildning om du:

  • Är minst 20 år (från och med den 1 juli det år du fyller 20 år)
  • Är folkbokförd i en av Göteborgsregionens 13 kommuner

Beroende på vilken utbildning du söker kan du behöva vissa förkunskaper för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Lärlingsutbildningarna varierar mellan 5 och 18 månader (400-1600 poäng). Hur länge du studerar beror på vilken utbildning du väljer att läsa.

Om din ansökan godkänns kan du bli kallad till intervju. Intervjun är andra steget i vårt urval och här ser vi om utbildningen passar dig. Om du blir antagen får du en kallelse till en orienteringskurs. Har du ett annat modersmål än svenska får du stöd i svenska språket (yrkessvenska).

För vissa av våra utbildningar måste du visa ett utdrag ur belastningsregistret. Det är först när du blivit antagen som du behöver visa detta utdrag. Du beställer ditt utdrag hos Polisen.

Vi arbetar med olika aktörer från arbetsmarknaden i våra yrkesutbildningar. Det innebär att utbildningen anpassas efter marknadens behov. Under din utbildning kommer du följa din handledares arbetstider vilket kan innebära att du behöver arbeta helger och kvällar.

Är ni intresserade av att samarbeta med oss och kan erbjuda en praktikplats för våra elever som läser lärlingsutbildningar?

Läs mer och gör en intresseanmälan på vår sida för företag.

Har du frågor kring våra utbildningar är du välkommen att skicka dem till:

Campus Mölndal
Krokslätts Fabriker 12 A
431 37 Mölndal
031-315 31 30
campus@molndal.se

Lärling-Hotell-servering

Dela på:

Senast uppdaterad